Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Τουρκία σπέρνει το χάος» καταγγέλλουν τα Εμιράτα σε επιστολή τους στο Σ.Α. του ΟΗΕ

«Η Τουρκία σπέρνει το χάος» καταγγέλλουν τα Εμιράτα σε επιστολή τους στο Σ.Α. του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με επιστολή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκθέτουν τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή, εγκαλώντας την Τουρκία ότι «σπέρνει το χάος στον αραβικό κόσμο».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναφέρουν ακόμα ότι Τουρκία απειλεί να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες για να προωθήσει τους παρανοϊκούς στόχους της, υπογραμμίζοντας ότι Άγκυρα ακολουθεί μια «επιθετική» εξωτερική πολιτική.

Η επιστολή σημειώνει ότι Τουρκία είναι πέρασμα, «σημείο άφιξης και διέλευσης», για τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Αφγανιστάν και στην Κεντρική Ασία, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να προκαλέσει χάος στον αραβικό κόσμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αμπού Ντάμπι σημειώνει ότι η Τουρκία «αγνοεί τις διεθνείς ανησυχίες και παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» αναφέροντας χαρακτηριστικά την αυθαίρετη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταλήγουν επιστολή τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας διαβεβαιώνοντας για την προσήλωσή τους στην «ενίσχυση της ασφάλειας και της ειρήνης» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: Lebanon 24.Com μέσω Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα