Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουκασένκο: Η Δύση μας χρησιμοποιεί ως τραμπολίνο προς τη Ρωσία

Λουκασένκο: Η Δύση μας χρησιμοποιεί ως τραμπολίνο προς τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντρ Λουκασένκο, Λευκορωσία, Ρωσία,

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, που είναι αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη αμφισβήτηση στη χώρα του, κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι θέλουν να τον ανατρέψουν με στόχο να φθάσουν και να αδυνατίσουν τη Ρωσία.

Για τη Δύση, «η Λευκορωσία είναι ακριβώς ένα τραμπολίνο προς τη Ρωσία, όπως πάντα», είπε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Αντίθετα με τον Χίτλερ που είχε στείλει τον στρατό του στη Μόσχα, εκείνοι επιδιώκουν να καταστρέψουν την υπάρχουσα εξουσία, να την αντικαταστήσουν με μια νέα που θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από μια άλλη χώρα και θα αναπτύξει στρατεύματα», πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμος να στείλει εφεδρική αστυνομική δύναμη στη Λευκορωσία αν οι διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο στις 9 Αυγούστου τεθούν εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, ο Λευκορώσος πρόεδρος είχε κατηγορήσει τον Ιούλιο τη Μόσχα ότι ήθελε να κάνει υποτελή της τη χώρα του, στέλνοντας μισθοφόρους για να την αποσταθεροποιήσουν και να παρέμβουν στην ψηφοφορία αυτή.

Όμως αντιμέτωπος με ένα πρωτόγνωρο κίνημα διαμαρτυρίας, έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αλλάζοντας τα λόγια του για να κατηγορήσει τις ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι δεσμεύθηκε να λάβει κυρώσεις εναντίον της Πολωνίας και της Λιθουανίας που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές κατηγορώντας την κυβερνητική εξουσία για εκλογική νοθεία και αστυνομική βία απέναντι τους διαδηλωτές.

Στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο Λουκασένκο απείλησε να αποκόψει τις διαδρομές διέλευσης μέσω της χώρας και να μποϊκοτάρει τα λιθουανικά λιμάνια αν επιβληθούν κυρώσεις.

«Έδωσα εντολή στην κυβέρνηση να υποβάλει μια πρόταση για αναπροσανατολισμό όλων των εμπορικών ροών από τα λιθουανικά λιμάνια σε άλλα», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta.

«Για να δούμε πώς θα ζήσουν με αυτό».

Νωρίτερα σήμερα, ο Λουκασένκο έδωσε εντολή στο 50% του στρατού της χώρας να τεθεί σε ετοιμασία μάχης ώστε να αποκρούσει τις απειλές που προέρχονται όπως θεωρεί από την Δύση.

Σχετικά άρθρα