Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους για «αποσχιστές», «προδότες» και «πράκτορες» των Αμερικανών

Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους για «αποσχιστές», «προδότες» και «πράκτορες» των Αμερικανών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακιντάτ Φυλή, Δαμασκός, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Συριακά φιλοκυβερνητικά Μέσα ασκούν το τελευταίο διάστημα έντονη προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στους Κούρδους της Συρίας και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν τη συριακή επικράτεια ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, μεταδίδει η ιστοσελίδα NorthPress.

Η αντικουρδική προπαγάνδα ξέσπασε μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία μεταξύ των SDF και της αμερικανικής εταιρίας ενέργειας «Delta Crescent Energy» για την εκμετάλλευση των συριακών πετρελαιοπηγών ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως είπε στο NorthPress ο Σιβάν Ραμαντάν, Κούρδος με καταγωγή από το Καμισλί που ζει στη Δαμασκό, «μετά την ανακοίνωση της πετρελαϊκής συμφωνίας της αμερικανικής εταιρείας με τις SDF, τα συριακά κυβερνητικά Μέσα ξεκίνησαν επίθεση ενάντια στους Κούρδους και τις SDF, κατηγορώντας τους για προδοσία».

Σε κυβερνητικά κανάλια εμφανίζονται Άραβες φύλαρχοι από την περιοχή των πετρελαιοπηγών, που μιλάνε προσβλητικά για τους Κούρδους και καλούν σε ένοπλη αντίσταση των αραβικών φυλών ενάντια «στην κουρδική κατοχή».

Ο Καντάρ Αμπντουλάχ, κάτοικος Δαμασκού, πρόσθεσε ότι στα κυβερνητικά Μέσα οι Κούρδοι παρουσιάζονται ως «αποσχιστές» και «πράκτορες».

Η πολεμική ρητορική έχει δημιουργήσει αντικουρδικό κλίμα στη Δαμασκό και οι Κούρδοι που ζουν στη συριακή πρωτεύουσα γίνονται στόχοι λεκτικών επιθέσεων, προσβολών και φιλίες έχουν χαλάσει.

Σχετικά άρθρα