Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: Θερίζει ο κορωνοϊός – 1.054 θάνατοι και 30.355 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Βραζιλία: Θερίζει ο κορωνοϊός – 1.054 θάνατοι και 30.355 κρούσματα σε ένα 24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 1.054 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 30.355 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 113.358 νεκρούς επί συνόλου 3.532.330 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πάντως χθες ο Μάικ Ράιαν, κορυφαίο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) αρμόδιο για υγειονομικές κρίσεις, εκτίμησε ότι η καμπύλη της εξάπλωσης στη Βραζιλία μοιάζει να επιπεδοποιείται, αν όχι να μπαίνει σε καθοδική τροχιά.

Ο Ράιαν πρόσθεσε ότι καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που εντοπίζονται σε εβδομαδιαία βάση έχει σταθεροποιηθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής μειώνεται, οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία θα υφίστανται λιγότερη πίεση.

«Γενικά, η τάση στη Βραζιλία είναι σταθερή ή πτωτική (…) αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί», τόνισε το στέλεχος του ΠΟΫ.

«Καταγράφεται σαφής πτωτική τάση σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας.

»Το ερώτημα είναι (…) μπορεί να συνεχιστεί αυτό;» διερωτήθηκε ο Ράιαν.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δέχεται σφοδρές επικρίσεις στην πατρίδα του και στο εξωτερικό για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση.

Ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει την πανδημία, χαρακτηρίζει την COVID-19 «γριπούλα» κι εμφανίζεται συχνά δημόσια χωρίς μάσκα, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος.

Όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τον τεράστιο αριθμό θανάτων στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας, απάντησε «και τι μ’ αυτό;».

Ο Μάικ Ράιαν είπε ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά στη Βραζιλία, επιμένοντας πως αν οι μεγάλες χώρες, όπως αυτή, οι ΗΠΑ και η Ινδία έθεταν υπό έλεγχο την κατάσταση, θα συνέβαλαν καίρια η κρίση να αποκλιμακωθεί παγκοσμίως.

«Οποιαδήποτε επιτυχία για τη Βραζιλία είναι επιτυχία για όλο τον κόσμο», εξήγησε.

Ωστόσο, επέμεινε πως χρειάζεται προσοχή. Η Βραζιλία είναι αχανής χώρα, πολλά τμήματά της καταγράφουν ακόμη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ οι μολύνσεις κυμαίνονται ως ακόμη και τις 60.000 ημερησίως κι οι θάνατοι ασθενών παραμένουν πάνω από τους 1.000 ανά εικοσιτετράωρο, θύμισε το στέλεχος του ΠΟΫ.

Σχετικά άρθρα