Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοινώθηκαν εκεχειρία και εκλογές στη Λιβύη

Ανακοινώθηκαν εκεχειρία και εκλογές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ακίλα Σάλεχ, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Εκλογές, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Οι αντίπαλες Αρχές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά την Παρασκευή πως θα οργανώσουν προσεχώς εκλογές και πως παύουν όλες τις μάχες στη λιβυκή επικράτεια, στο πλαίσιο μιας «συνεννόησης» η οποία χαιρετίσθηκε από τον ΟΗΕ.

Σε δύο χωριστές ανακοινώσεις, ο Τουρκολίβυος Φαγιέζ αλ Σαράτζ, επικεφαλής της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει έδρα την Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και ο Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρος του νόμιμα εκλεγμένου κοινοβουλίου, που έχει μεταφέρει την έδρα του στην Κυρηναϊκή (ανατολική Λιβύη), ανακοίνωσαν πως θα διεξαχθούν προσεχώς εκλογές και διέταξαν όλα τα μέρη να τηρήσουν «άμεση κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν όλες τις μάχες σε όλη τη λιβυκή επικράτεια».

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χαιρέτισε την ανακοίνωση δηλώνοντας μέσω Twitter, τα εξής:

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις του λιβυκού Προεδρικού Συμβουλίου και της Βουλής που καλούν σε κατάπαυση του πυρός και σε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη λιβυκή επικράτεια.

»Η απόφαση αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην οδό μιας πολιτικής διευθέτησης και της αποκατάστασης της σταθερότητας σε αυτήν τη χώρα».

Σχετικά άρθρα