Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε θάνατο 7 Αφγανοί για ομαδικό βιασμό 4 γυναικών

Σε θάνατο 7 Αφγανοί για ομαδικό βιασμό 4 γυναικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ομαδικός Βιασμός,

Επτά Αφγανοί καταδικάστηκαν την Κυριακή σε θάνατο για τον ομαδικό βιασμό τεσσάρων γυναικών, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον τους.

Οι επτά κατηγορούμενοι, που ήταν όλοι τους παρόντες στο δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι για την απαγωγή και τον βιασμό των γυναικών οι οποίες επέστρεφαν στην Καμπούλ μετά από ένα γάμο στην επαρχία τον Αύγουστο.

Η δίκη μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το BBC, δύο από τους άνδρες διαμαρτυρήθηκαν, δηλώνοντας αθώοι για τον βιασμό, ενώ παραδέχθηκαν ότι λήστεψαν τα θύματα.

Η επίθεση έγινε στις 23 Αυγούστου. Οι βιαστές μέλη της συμμορίας, που φορούσαν αστυνομικές στολές, σταμάτησαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι γυναίκες, τις λήστεψαν και τους επιτέθηκαν.

Η δίκη κράτησε μόλις δυόμιση ώρες, με διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο να ζητάνε τη θανατική ποινή για τα μέλη της συμμορίας.

Ένα από τα θύματα κατέθεσε στο δικαστήριο: “Είχαμε πάει στο Πανγκμάν με τις οικογένειές μας. Στην επιστροφή μας έπιασαν, ένας από αυτούς έβαλε το πιστόλι του στο κεφάλι μου, ο άλλος μου πήρε όλα μου τα κοσμήματα και οι υπόλοιποι άρχισαν να μας κάνουν αυτά που ήδη ξέρετε”.

Οι άνδρες συνελήφθησαν στις 3 Σεπτεμβρίου και ομολόγησαν τα εγκλήματά τους μετά από δύο ώρες ανάκρισης.

*Στη φωτογραφία ο επικεφαλής της συμμορίας που βίασε τις τέσσερις γυναίκες, ενώ ακούει την απόφαση του δικαστηρίου στην Καμπούλ.

Σχετικά άρθρα