Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ έπληξε στόχους της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ έπληξε στόχους της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός, προχωρώντας σε αντίποινα για την εκτόξευση εκρηκτικών μηχανισμών από τον παλαιστινιακό θύλακα προς τα εδάφη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ανακοινωθέν, μαχητικά αεροσκάφη, στρατιωτικά ελικόπτερα και άρματα μάχης στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου ενός ναυτικού αμυντικού συστήματος που χρησιμοποιείται από τη Χαμάς, υπόγειες υποδομές και σταθμούς παρατήρησης.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι μία έγκυος γυναίκα και ένα 3χρονο παιδί τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η νέα επίθεση επέρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται για μία συμφωνία, την οποία έχουν επικρίνει με δριμεία τόσο η Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη (Ιουδαία) όσο και η ισλαμιστική Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα και είναι ο παλαιστινιακός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Σχετικά άρθρα