Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό ντρον βομβάρδισε και σκότωσε δύο ανώτερους Ιρακινούς αξιωματικούς – Ακυρώθηκε ο Ακάρ

Τουρκικό ντρον βομβάρδισε και σκότωσε δύο ανώτερους Ιρακινούς αξιωματικούς – Ακυρώθηκε ο Ακάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Κουρδιστάν, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στη χώρα, καθώς και ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας κλήθηκε σε αυτό, μετά τον θάνατο δύο ανώτερων Ιρακινών αξιωματικών από βομβαρδισμό τουρκικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η ιρακινή διπλωματία πρόκειται να επιδώσει στον Τούρκο πρεσβευτή «επιστολή διαμαρτυρίας με σθεναρές διατυπώσεις» για να τονίσει πως «το Ιράκ απορρίπτει κατηγορηματικά τις επιθέσεις και τις παραβιάσεις» της Άγκυρας, η οποία εξαπέλυσε στα μέσα Ιουνίου αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Πλήγμα που εξαπέλυσε τουρκικό UAV στην περιοχή Σιντακάν του βορειοανατολικού Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράν, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ιρακινής συνοριοφρουράς και ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, γνωστοποίησε ο ιρακινός στρατός.

Στο Twitter διακινούνται οι φωτογραφίες, που αναδημοσιεύουμε, των δύο ανώτερων Ιρακινών αξιωματικών που σκότωσαν οι Τούρκοι.

Σχετικά άρθρα