Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικά μαχητικά και ισραηλινά ελικόπτερα στην Πάφο – Αεροπορική «ασπίδα» Γαλλίας-Ισραήλ

Γαλλικά μαχητικά και ισραηλινά ελικόπτερα στην Πάφο – Αεροπορική «ασπίδα» Γαλλίας-Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Ισραήλ, Κύπρος, Πάφος, Τουρκία,

Ισραηλινά ελικόπτερα και γαλλικά αεροπλάνα έχουν προσγειωθεί τις τελευταίες ώρες στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, στη σκιά των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων και των παράνομων ενεργειών του «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα / ΑΟΖ.

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το κυπριακό alphanews.live στις πέντε και τριάντα επτά το απόγευμα προσγειώθηκαν στην Πάφο δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου «Rafale» και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Παρισίων-Λευκωσίας και κατόπιν συνεννόησης των Προέδρων Αναστασιάδη και Μακρόν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γαλλικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Κύπρο για αρκετές ημέρες με σκοπό να εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» έχουν προσγειωθεί και τέσσερα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Ισραηλινοί έφτασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και μετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία γαλλικών και ισραηλινών δυνάμεων στην Κύπρο θεωρείται προπαρασκευαστική μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από κοινού από το Ισραήλ και την Κύπρο, αλλά και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα