Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεδιάσκεψη για Λίβανο – Μακρόν: «Η βοήθεια να πάει άμεσα εκεί που τη χρειάζονται»

Τηλεδιάσκεψη για Λίβανο – Μακρόν: «Η βοήθεια να πάει άμεσα εκεί που τη χρειάζονται»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Λίβανος,

Η διεθνής κοινότητα χρωστάει στον λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας, δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια αυτή να πάει άμεσα εκεί που τη χρειάζονται» ανέφερε, ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης δωρητών για τον Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, μέσω μιας βίντεο-σύνδεσης.

«Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο» επισήμανε ο ίδιος.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η προσφορά βοήθειας συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης έρευνας για την έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου.

Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντελφατάχ Σίσι, o βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ II, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, και της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Σχετικά άρθρα