Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mετά τον κορωνοϊό η Κίνα επιβάλλει lockdown και για τη βουβωνική πανώλη

Mετά τον κορωνοϊό η Κίνα επιβάλλει lockdown και για τη βουβωνική πανώλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουβωνική Πανώλη, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Οι Αρχές στην κινεζική περιοχή της Εσώτερης Μογγολίας προχώρησαν στην απομόνωση ενός χωριού, αφού ένας κάτοικος εκεί πέθανε από πανώλη, μια ασθένεια αιώνων που ευθύνεται για την πιο θανατηφόρα πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο θάνατος αναφέρθηκε στις υγειονομικές αρχές υγείας της πόλης Μπαοτόου την Κυριακή και το θύμα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ασθενής με βουβωνική πανώλη την Πέμπτη.

Ο ασθενής πέθανε από πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα ενώ άγνωστο παραμένει πως νόσησε.

Για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου, οι αρχές επέβαλαν lockdown στο χωριό Σούτζι Τσινκούν, όπου ζούσε το θύμα, και διέταξαν καθημερινή απολύμανση των σπιτιών.

Όλοι οι χωρικοί έχουν μέχρι στιγμής ελεγχθεί και βρέθηκαν αρνητικοί στην ασθένεια.

Εννέα στενές επαφές και 26 δευτερεύουσες επαφές του ασθενούς έχουν μπει σε καραντίνα.

Το Νταμάο Μπάνερ, η επαρχία όπου βρίσκεται το χωριό, έχει τεθεί σε επιφυλακή επιπέδου 3 για την πρόληψη της πανώλης, το δεύτερο χαμηλότερο σε ένα σύστημα τεσσάρων επιπέδων, μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα – και ο πρώτος θάνατος – βουβωνικής πανώλης που επιβεβαίωσε η Κίνα φέτος.

Το προηγούμενο περιστατικό καταγράφηκε τον Ιούλιο στο Μπαγιανούρ, μια άλλη πόλη στην Εσώτερη Μογγολία, που οδήγησε στην έκδοση μιας άλλης ειδοποίησης επιπέδου 3 και στο κλείσιμο πολλών τουριστικών σημείων.

Η πανώλη ή πανούκλα, που προκαλείται από βακτήρια και μεταδίδεται μέσω δαγκωμάτων ψύλλων και μολυσμένων ζώων, σκότωσε περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Μαύρου Θανάτου στο Μεσαίωνα.

Σχετικά άρθρα