Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Τι κάνουμε λάθος με τον κορωνοϊό – Αυτή είναι η σωστή τακτική

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Τι κάνουμε λάθος με τον κορωνοϊό – Αυτή είναι η σωστή τακτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κρίστιαν Ντρόστεν,

Ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν τάσσεται υπέρ μιας νέας στρατηγικής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού το φθινόπωρο.

«Θα πρέπει να αναζητούνται τα ίχνη της επιδημίας με πιο εντατικό τρόπο και να αξιολογούνται ακριβέστερα τα διαγνωστικά τεστ.

»Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αποφευχθεί ένα νέο lockdown, ακόμη και αν υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία», γράφει ο Γερμανός επιστήμονας σε άρθρο του το οποίο φιλοξενείται στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit».

«Ενώ τις περισσότερες αλυσίδες λοίμωξης μπορούσαμε μέχρι τώρα να τις ακολουθήσουμε, μπορούν σύντομα να εμφανιστούν παντού ταυτόχρονα νέα κρούσματα, σε όλες τις περιοχές της χώρας, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

»Στην περίπτωση αυτή, οι κακώς εξοπλισμένες υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να ρυθμίσουν το θέμα της καραντίνας ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους», προσθέτει.

Ο Κρίστιαν Ντρόστεν προτείνει «να μην επικεντρώνεται πλέον η ιχνηλάτηση σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σε ομάδες εντός των οποίων έχουν μολυνθεί πολλά άτομα.

»Οι Αρχές πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους εάν ξεκινήσει το δεύτερο κύμα ταυτόχρονα σε πολλά μέρη.

»Οι υπηρεσίες θα πρέπει στη συνέχεια να αντιδράσουν σε ένα θετικό τεστ εάν προέρχεται από ένα μέλος ομάδας του.

»Αυτό το άτομο που είναι θετικό στον κορωνοϊό δεν θα πρέπει πλέον να βρίσκεται σε καραντίνα για 14 ημέρες, αρκεί να απομονώσουμε τα μέλη της ομάδας για πέντε ημέρες», τονίζει επίσης ο Ντρόστεν.

Σχετικά άρθρα