Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκρήξεις Βηρυτός: Η Κύπρος στο πλευρό του Λιβάνου – Καταστράφηκε ολοσχερώς η Κυπριακή Πρεσβεία

Εκρήξεις Βηρυτός: Η Κύπρος στο πλευρό του Λιβάνου – Καταστράφηκε ολοσχερώς η Κυπριακή Πρεσβεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Διπλωματικό Σώμα, Κύπρος, Λίβανος, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη στην Κυβέρνηση του Λιβάνου. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έγραψε:

«Επικοινωνήσαμε ήδη με την Κυβέρνηση του Λιβάνου, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη, @CyprusMFA, @CyprusinLebanon».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε έκκληση όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ή την πρεσβεία της Κύπρου στο Λίβανο, μετά τις τρομακτικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε:

«Όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ. 99660129 ή με την πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ. +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής ή σε περίπτωση ανάγκης».

Όπως μεταδίδει ο ALPHA Κύπρου, «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών που τέθηκε σε λειτουργία λίγα μόλις λεπτά τη φονική έκρηξη που συντάραξε την Βηρυτό και άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε στο alphanews.live ότι προτεραιότητα των κυπριακών Αρχών είναι αυτή τη στιγμή η διαπίστωση τυχόν τραυματιών, πέραν της Επιτετραμμένης της Κύπρου στη Βηρυτό που μεταφέρθηκε ήδη στο νοσοκομείο και φέρει τραύματα από θραύσματα γυαλιών.

Το προσωπικό της Πρεσβείας, το κτίριο της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί με την πρεσβευτική κατοικία, που αριθμεί έξι συνολικά άτομα συνόδευσε την Επιτετραμμένη στο νοσοκομείο και έλαβε εντολές να καταλύσει σε ξενοδοχείο εκτός του κέντρου της Βηρυτού που είναι μέχρι στιγμής απροσπέλαστο. 

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, αυτή τη στιγμή δύο χιλιάδες κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων βρίσκονται στον Λίβανο εκ των οποίων αρκετοί επικοινωνούν με το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας πληροφορίες για πτήσεις επαναπατρισμού στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε οτι μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως να ληφθεί την Τετάρτη και αφού αξιολογηθεί η κατάσταση.

Δείτε ΕΔΩ τα βίντεο από την ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

Σχετικά άρθρα