Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς σώθηκαν τρεις ναυαγοί που είχαν χαθεί για μέρες σε νησί του Ειρηνικού

Πώς σώθηκαν τρεις ναυαγοί που είχαν χαθεί για μέρες σε νησί του Ειρηνικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βίντεο, Ειρηνικός Ωκεανός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ναυάγια,

Σενάριο ταινίας θυμίζει η περιπέτεια τριών ναυαγών που βρέθηκαν σε μικρό νησί του Ειρηνικού χάρις στο τεράστιο SOS που έγραψαν στην άμμο.

Οι τρεις ναυτικοί από τη Μικρονησία είχαν χαθεί επί τρεις ημέρες και βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή «σε καλή κατάσταση υγείας», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Πολεμικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ εντόπισαν το SOS που είχαν γράψει οι ναυαγοί στην παραλία της νήσου Πίκελοτ, 190 χλμ δυτικά από το σημείο απ’ όπου είχαν σαλπάρει στις 30 Ιουλίου.

Οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων από μία ατόλη σε άλλη όταν παρεξέκλιναν της πορείας τους και ξέμειναν από καύσιμα.

Την 1η Αυγούστου, όταν έγινε γνωστό ότι χάθηκαν τα ίχνη τους, το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου HMAS Canberra που επέστρεφε στη βάση μετά τη συμμετοχή του σε ναυτικά γυμνάσια.

Με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών το αυστραλιανό σκάφος εντόπισε τους ναυαγούς στο νησί κι ένα αναγνωριστικό ελικόπτερο προσγειώθηκε και τους παρέδωσε τρόφιμα και νερό μέχρι να φθάσει σκάφος του λιμενικού της Μικρονησίας να τους παραλάβει.

Η νήσος Πίκελοτ μήκους μόλις 450 μέτρων ανήκει στις νήσους Καρολίνες των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας στο δυτικό Ειρηνικό, περίπου 2500 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης.

Σχετικά άρθρα