Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ισραήλ στα σύνορα με τη Χεζμπολάχ – Εντολές για βίαια πλήγματα

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ισραήλ στα σύνορα με τη Χεζμπολάχ – Εντολές για βίαια πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Μπένι Γκαντς, Σιίτες, Χεζμπολάχ,

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, έχει δώσει εντολές στον ισραηλινό στρατό να πλήξει υποδομές του Λιβάνου εάν η λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ πραγματοποιήσει επίθεση κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Israel Hume».

Οι εντολές δόθηκαν σε σύσκεψη που εκτός του Μπένι Γκαντς συμμετείχαν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τους είπε να προετοιμάσουν σχέδιο βίαιης απάντησης, το οποίο περιλαμβάνει και πλήγματα στις υποδομές του Λιβάνου, εάν η Χεζμπολάχ προχωρήσει σε αντίποινα για τον θάνατο ενός μέλους της, σε πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων στη Συρία.

Η ισραηλινή ασφάλεια θεωρεί ότι η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη επίθεση στο Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα με τον Λίβανο (τον νότιο Λίβανο ελέγχει η Χεζμπολάχ) να παραμένει σε υψηλή επιφυλακή.

Εκτιμάται ότι η ισραηλινή στρατιωτική προετοιμασία στα σύνορα με τον Λίβανο είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον πόλεμο του 2006.

Οι παραμεθόριες ισραηλινές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με πυροβολικό, τανκς, άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών και ειδικές δυνάμεις.

Δεν αποκλείεται να ξεσπάσει πολεμική ένταση διάρκειας μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Σχετικά άρθρα