Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης Ρώμη: Ρωσία και Τουρκία να εγκαταλείψουν τη Λιβύη

Αμερικανός Πρέσβης Ρώμη: Ρωσία και Τουρκία να εγκαταλείψουν τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Ρώμη, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρώμη, Λιούις Άισενμπεργκ (Lewis Eisenberg), σε συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο, αναφερόμενος στη Λιβύη, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν η χώρα να μη γίνει πεδίο μάχης εντολοδόχων της Ρωσίας και της Τουρκίας και τόνισε ότι οι δύο αυτές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη βορειοαφρικανική χώρα.

«Η Λιβύη είναι σημαντική για την ειρήνη και το μεταναστευτικό για την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη», είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Adnkronos.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε σε συνεργασία με την Ιταλία ώστε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να διαπραγματευτούμε να μείνει η Λιβύη στα χέρια των Λίβυων και να σταματήσει η μετανάστευση».

«Μιλάμε με δυνατή φωνή και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την Ιταλία για τη Λιβύη που πρέπει να συνεχιστεί», διαβεβαίωσε ο πρέσβης Άισενμπεργκ.

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία και η Τουρκία θα αποφασίσουν να φύγουν από τη Λιβύη», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα