ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η Τουρκία του Ερντογάν με την οποία θέλετε ορισμένοι να διαπραγματευτείτε (βίντεο)

Αυτή είναι η Τουρκία του Ερντογάν με την οποία θέλετε ορισμένοι να διαπραγματευτείτε (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πίσω από τα «μελετημένα» πλάνα με ευσεβείς μουσουλμάνους, κουστουμάτους, να προσεύχονται την Παρασκευή μέσα στην Αγία Σοφία, σε μια προσπάθεια να μεταδοθεί η εικόνα ενός «κανονικού» ισλάμ, υπάρχει η πραγματικότητα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των εξτρεμιστών ισλαμιστών, των οποίων ηγέτης είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από νωρίς την Παρασκευή «μπουλούκια» ακραίων ισλαμιστών, φορώντας κελεμπίες και σαρίκια, πορεύονταν προς την Αγία Σοφία, σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζοντας την ιαχή «Τακμπίρ!» – «Αλλαχού Ακμπάρ».

Οι εικόνες με τους τρελαμένους ισλαμιστές να κάνουν πορείες προς την Αγία Σοφία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η Τουρκία δεν κατάφερε ποτέ να γίνει μια «κανονική» χώρα, για αυτό και διαχρονικά μας προκαλεί προβλήματα με την επιθετικότητά της.

Μην ξεχνάμε ότι η «κεμαλική» Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, η ίδια «κοσμική» Τουρκία έκανε τα πογκρόμ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Εδώ όμως πλέον η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει εντελώς. Ή μάλλον εμείς να νομίζουμε ότι «ξεφεύγει», στην πραγματικότητα πρόκειται περί αποκάλυψης της πραγματικής Τουρκίας.

Υπάρχουν Τούρκοι κοσμικοί, άνθρωποι κανονικοί; Προφανώς και υπάρχουν. Οι Αλεβίτες για παράδειγμα, που υφίστανται διωγμούς από τους ισλαμιστές.

Εδώ όμως προβάλλεται ως «λύση», ως ειρηνική διαδικασία, να μπούμε σε συζητήσεις με το πολιτικό ισλάμ του Ερντογάν.

Ναι, μπορεί ο Ερντογάν να φορά κοστούμι και γραβάτα, το ίδιο και οι υπουργοί του, όμως η πραγματικότητα του Ερντογάν είναι οι εικόνες που ακολουθούν.

Όποιος πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να κάνει διάλογο με αυτούς, έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.

Δείτε τα βίντεο:

Σχετικά άρθρα