Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαριούπολη: Οι ναζί του τάγματος Αζόφ απέναντι στους αντάρτες

Μαριούπολη: Οι ναζί του τάγματος Αζόφ απέναντι στους αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μαριούπολη, Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία, Τάγμα Αζόφ,

Όπως σας έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, οι πληροφορίες από την πολιορκία στη Μαριούπολη είναι ελάχιστες. Σαν ένα “αόρατο” χέρι να εμποδίζει τους δημοσιογράφους να μεταδώσουν τι συμβαίνει στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι, που κατοικείται από Έλληνες, Ρώσους και μια μικρή μειοψηφία Ουκρανών.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ, ή αλλιώς οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας, δηλαδή οι φιλορώσοι αυτονομιστές, έχουν εμπλακεί σε ευρεία μάχη με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης, ουκρανικός τακτικός στρατός και κυρίως “εθελοντές” ναζί του ακροδεξιού τάγματος Αζόφ. Οι ρωσόφωνοι πολιορκητές υπολογίζονται σε 6.000 άνδρες με πολλά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Το ποιος ξεκίνησε τη μάχη την Πέμπτη δεν είναι ξεκάθαρο. Άλλες πληροφορίες λένε ότι οι ρωσόφιλοι βιάζονται να καταλάβουν την πόλη πριν την κήρυξη εκεχειρίας, για αυτό και εξαπέλυσαν επίθεση με τανκς και πυροβολικό, άλλοι λένε ότι το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ προσπάθησε να σπάσει την πολιορκία και ηττήθηκε, φέρνοντας τα τανκς των ρωσόφωνων στα προάστια της πόλης. Το βράδυ της Πέμπτης μάλιστα, υπήρξε η πληροφορία ότι οι αυτονομιστές είχαν καταλάβει τη Μαριούπολη, ωστόσο, μάλλον η αλήθεια είναι ότι οι αντάρτες μπήκαν σε κάποιες γειτονιές.

Οι δρόμοι της πόλης είναι άδειοι, κανείς δεν θέλει να σκοτωθεί από κάποια αδέσποτη σφαίρα. Οι “εθελοντές” ναζί του Τάγματος Αζόφ ισχυρίζονται ότι πολεμάνε με τακτικό ρωσικό στρατό και όχι με αντάρτες. Επίσης, αυτό που προξενεί εντύπωση, είναι ότι οι υπερασπιστές της Μαριούπολης Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι δεν έχουν κάλυψη από το ουκρανικό πυροβολικό ή την ουκρανική πολεμική αεροπορία. Αυτό γεννά ερωτήματα, γιατί δηλαδή το Κίεβο έχει αφήσει την υπεράσπιση της πόλης σε συμμορίες παραστρατιωτικών ναζί και δεν απαντά στην επίθεση με αεροπορία και πυροβολικό.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το ουκρανικό αγγλόφωνο κανάλι UKRAINE TODAY, που είναι η φωνή της ουκρανικής προπαγάνδας στη Δύση. Είναι το πιο πρόσφατο ρεπορτάζ από όσα συμβαίνουν στη Μαριούπολη.

Σχετικά άρθρα