Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Δείξαμε τι μπορεί να συμβεί αν δεν σεβαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Ερντογάν: Δείξαμε τι μπορεί να συμβεί αν δεν σεβαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Προκλητικός εμφανίστηκε με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Εισβολής στην Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σε μήνυμα του για την 46η επέτειο της εισβολής στη Κύπρο, ανέφερε πως αυτή η «επιχείρηση» (εισβολή) το 1974 έδειξε στον κόσμο τι μπορεί να συμβεί αν παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και απειληθεί η ελευθερία τους, δήλωσε και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να «παραδώσει χωρίς καθυστέρηση την πολιτική ισότητα και τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού».

Στο μήνυμά αναφέρει ότι συγχαίρει τη «γιορτή ειρήνης και ελευθερίας με την ευκαιρία της 46η επετείου της “ειρηνευτικής επιχείρησης” της 20ης Ιουλίου του 1974, η οποία εξάλειψε τελικά την απόπειρα ενάντια στο δίκαιο των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της Κύπρου, της ελευθερίας και της ύπαρξής τους».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι «δίνουν αγώνα ισότητας για πάνω από 50 χρόνια».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν, «ο τουρκοκυπριακός “λαός” παρά τις όποιες πιέσεις και απειλές διεκδίκησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

»Η μητέρα πατρίδα Τουρκία η οποία είναι πάντοτε δίπλα στον αποφασιστικό αγώνα των Τουρκοκυπρίων, όπως και πριν 46 χρόνια έτσι και σήμερα αποτελεί την εγγύησης της ειρήνης και της σταθερότητας των Τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει να είναι».

Πρόσθεσε ότι «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο νησί μόνο με την αποδοχή ενός καθεστώτος ισότητας για τους Τουρκοκύπριους είναι δυνατόν να επιτευχθεί».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει χωρίς καθυστέρηση να παραδώσει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού.

»Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει επιδείξει καθαρή πολιτική βούληση για λύση παίρνοντας πάντα θέση υπέρ της ειρήνης και του συμβιβασμού.

»Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα θυσιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία όπως και μέχρι σήμερα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων και του δικαίου του “τουρκοκυπριακού λαού”.

»Με αυτή την ευκαιρία τιμώ τους άγιους μάρτυρές μας που θυσιάστηκαν στον αγώνα της απελευθέρωσης και τους βετεράνους μας».

Σχετικά άρθρα