Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκλωβισμένοι 34 ανθρακωρύχοι σε ορυχείο στη Βοσνία

Εγκλωβισμένοι 34 ανθρακωρύχοι σε ορυχείο στη Βοσνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρακωρυχείο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σεισμός,

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα βάθη ενός ορυχείου στη Ζένιτσα στην κεντρική Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όταν ένας ήπιος σεισμός προκάλεσε έκρηξη φυσικού αερίου στο ορυχείο.

«Από τους 56 ανθρακωρύχους που ήταν στο ορυχείο, οι 22 έχουν επιστρέψει στην επιφάνεια αλλά 34 είναι ακόμα στην πληγείσα περιοχή», είπε το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής του ορυχείου Εσάντ Τσίβιτς.

«Έχουμε επικοινωνία μαζί τους. Είναι μια χαρά και έχουν αρκετό καθαρό αέρα ώστε να είναι σε θέση να περιμένουν την άφιξη των ομάδων διάσωσης» συμπλήρωσε. Αρχικά, η διεύθυνση του ορυχείου έχει αναφέρει ότι οκτώ ανθρακωρύχοι ήταν παγιδευμένοι στις στοές.

Το επίκεντρο του σεισμού που ήταν μετρίου μεγέθους 3,5 βαθμών και σημειώθηκε στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης), βρισκόταν 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σεράγεβο και προκάλεσε έκρηξη αερίου στο ορυχείο.

Πολλές στοές κατέρρευσαν και οι ομάδες διάσωσης άρχισαν μόλις αργά το βράδυ να σπάνε τους όγκους για να οδηγηθούν προς τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους, σύμφωνα με τον διευθυντή του ορυχείου.

Οι εγκλωβισμένοι έχουν καταφέρει να μεταφερθούν σε μια στοά που δεν έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και βρίσκεται σε βάθος περίπου 600 μέτρων, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά. Δύο τραυματίες ανθρακωρύχοι νοσηλεύονται στη Ζένιτσα.

Από το σεισμό δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σχετικά άρθρα