Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες με τανκς στη Μαριούπολη – Οι αντάρτες επιτίθενται

Μάχες με τανκς στη Μαριούπολη – Οι αντάρτες επιτίθενται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Μαριούπολη, Ναζί, Νέα Ρωσία, Νεοναζί, Ουκρανία, Ρωσία,

Άγριες μάχες αρμάτων μάχης μαίνονται έξω από τη Μαριούπολη, όπως διαβάζουμε στο twitter. Οι αντάρτες ρωσόφωνοι, που έχουν πολλά τανκς στην κατοχή τους, συγκρούονται με τα ουκρανικά στρατεύματα και τα ναζιστικά τάγματα “εθελοντών” που υπερασπίζονται την πόλη, μια πόλη ελληνόφωνη και ρωσόφωνη με τους Ουκρανούς να αποτελούν ισχνή μειοψηφία.

Η Μαριούπολη, στην οποία κατοικεί η πλειοψηφία των 200.000 Ελλήνων της Ουκρανίας, είναι στρατηγικής σημασίας λιμάνι το οποίο οι αυτονομιστές θέλουν υπό τον έλεγχό τους.

Την πόλη υπερασπίζονται Ουκρανοί κυβερνητικοί στρατιώτες και ναζιστικά τάγματα “εθελοντών”. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί είπαν ότι είναι αντιμέτωποι με τεθωρακισμένα των αυτονομιστών φιλορώσων ανταρτών.

«Αντιστεκόμαστε, αλλά είναι πολύ δύσκολο με (ελαφρά) πυροβόλα όπλα να αντιμετωπίσουμε τεθωρακισμένα», δήλωσε ο Σεργκίι, ένας εθελοντής του ναζιστικού τάγματος εθελοντών Αζόφ.

Σύμφωνα με ακόμη ένα μέλος του τάγματος Αζόφ, που έχει επανδρωθεί αποκλειστικά από Ουκρανούς ναζί και ξένους μισθοφόρους, οι αυτονομιστές προωθούνται προς την πόλη με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυροβολικό.

«Σχεδιάζουμε να μείνουμε εδώ και να μην υποχωρήσουμε ούτε εκατοστό», είπε ο ακροδεξιός παραστρατιωτικός.

Σχετικά άρθρα