Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία μετέφερε 1.400 Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη

Η Τουρκία μετέφερε 1.400 Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τυνησία,

Πάνω από χίλιοι Τυνήσιοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Αναφερόμενη σε έναν ανώνυμο αξιωματικό ασφαλείας από τη Μισράτα, η Σαουδαραβική εφημερίδα Al-Sada ανέφερε ότι οι Τυνήσιοι εξτρεμιστές ήταν ανεπτυγμένοι στις συριακές περιοχές Χαλέπι και Ιντλίμπ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Από εκεί, με τουρκικά και λιβυκά αεροπλάνα, μεταφέρθηκαν στη Μισράτα της Λιβύης, που ελέγχεται από τους Τουρκολίβυους ισλαμιστές.

Οι εξτρεμιστές χωρίστηκαν σε ομάδες και τους δόθηκε ελάχιστη ποσότητα όπλων, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Άγκυρα παρενέβη στρατιωτικά στη Λιβύη μετά την υπογραφή παράνομης στρατιωτικής συμφωνίας με την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

Στα πλαίσια αυτής της έκνομης συμφωνίας, τουρκικά στρατεύματα καθώς και Σύροι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Άγκυρα αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν τη GNA σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στη δυτική Λιβύη.

Προηγούμενες αναφορές μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι πολλοί τζιχαντιστές Σύροι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη λόγω των σφοδρών επιθέσεων του LNA και την αποτυχία της Άγκυρας να εκπληρώσει τις οικονομικές υποσχέσεις της σε αυτούς.

Περισσότεροι από 400 Σύροι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στη Λιβύη μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα