ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: «Αναμένουμε τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή» δηλώνει ο εκπρόσωπος του LNA

Λιβύη: «Αναμένουμε τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή» δηλώνει ο εκπρόσωπος του LNA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Αναμένουμε τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Αχμέντ αλ Μισμάρι, υπογραμμίζοντας ότι οι λιβυκές δυνάμεις (LNA) θα πράξουν ό,τι χρειαστεί για να αποκρούσουν κάθε επίθεση.

«Περιμένουμε την τουρκική επίθεση ανά πάσα στιγμή…

»Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των δυνάμεών μας…

»Έχουμε στοιχεία ότι η Τουρκία πορεύεται προς την αποφασιστική μάχη, η οποία θα είναι η μάχη της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις από την άλλη πλευρά, δηλαδή της φιλοτουρκικής ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ότι αποδέχεται κατάπαυση πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων.

Όπως εξήγησε, οι μόνες στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην παρούσα φάση ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) είναι αμυντικές με στόχο να εμποδιστούν οι κινήσεις των αντιπάλων του και η προώθησή τους προς τις θέσεις του LNA.

«Προχωράμε προς μια ειρηνική λύση και θα κηρύξουμε κατάπαυση πυρός εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί, δηλαδή η δέσμευση του άλλου μέρους σε εκεχειρία και η δέσμευσή του να μην μεταφέρει στη Λιβύη κανέναν τρομοκράτη και να διώξει τους εισβολείς (Τούρκους)».

Σχετικά άρθρα