Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν μας τα λέει καλά ο Μπορέλ: «Λυπηρή» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Αυτός ο κύριος πρέπει να ελεγχθεί

Δεν μας τα λέει καλά ο Μπορέλ: «Λυπηρή» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Αυτός ο κύριος πρέπει να ελεγχθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Λυπηρή», χαρακτηρίζει την απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας για την Αγία Σοφία και την απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να θέσει το μνημείο υπό τη διεύθυνση της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων, δηλαδή να τη μετατρέψει σε τζαμί, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Χοσέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει:

«H Αγία Σοφία έχει ισχυρή συμβολική, ιστορική και παγκόσμια αξία».

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει μια καθιερωμένη παράδοση πολιτιστικής διατήρησης καθώς και μια αναγνωρισμένη παράδοση πνευματικής και πολιτιστικής διαφάνειας», σημειώνει.

Που ακριβώς το είδε αυτό; Το άκουσε, του το είπαν μήπως κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία;

«Η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας να ανατρέψει μία από τις σύγχρονες αποφάσεις της Τουρκίας και την απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να θέσει το μνημείο υπό τη διεύθυνση της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι λυπηρή», τονίζει ο Μπορέλ.

Προσέξτε. Δεν τολμά να πει ότι μετατράπηκε σε τζαμί. Το λέει εμμέσως. Ότι το μνημείο τέθηκε υπό του Ιδρύματος Ντιγιανέτ (Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων).

«Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας των Πολιτισμών (Alliance of Civilisations), η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προωθήσει τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο, την ανοχή και τη συνύπαρξη», καταλήγει.

Καταλάβατε τι θέλει να πει ο Χοσέπ Μπορέλ; Ότι η Τουρκία, «που είναι ένα πολιτισμένο κράτος, πώς το έκανε αυτό; Αχ μωρέ, λυπήθηκα». Αυτό θέλει να πει.

Δεν ξέρουμε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπορέλ στην Άγκυρα, αλλά δεν μας τα λέει καλά. Πρέπει να ελεγχθεί ο κύριος αυτός από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Άμεσα.

Σχετικά άρθρα