Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόσοβο: Για αυτό το ρεπορτάζ απειλούν δημοσιογράφο με αποκεφαλισμό

Κόσοβο: Για αυτό το ρεπορτάζ απειλούν δημοσιογράφο με αποκεφαλισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Βισάρ Ντουρίκι, Ζεκερία Τσαζίμι, Ιμάμης, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόσοβο, Λαβντρίμ Μουχατζερί, Τζιχαντιστές,

Αυτό είναι ένα από τα ρεπορτάζ που προκάλεσε το μένος των τζιχαντιστών στο Κόσοβο και απειλούν με αποκεφαλισμό τον δημοσιογράφο της Express, Βισάρ Ντουρίκι. Ο δημοσιογράφος έχει κάνει ουκ ολίγες αποκαλύψεις για τα δίκτυα των φανατικών μουσουλμάνων στο Κόσοβο που έχουν ενταχθεί στο πλευρό του ISIS ή συνδέονται με κάποιον τρόπο με το Ισλαμικό Κράτος. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Ντουρίκι στις αρχές Αυγούστου είχε αποκαλύψει τόσο τα πρόσωπα, όσο και τη σύνδεση που έχουν μεταξύ τους και με το ISIS μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Τις απειλές προς το πρόσωπό του από τους φανατικούς ισλαμιστές αποκάλυψε ο ίδιος με συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η αστυνομία στο Κόσοβο συνέλαβε τον ιμάμη του μεγάλου τεμένους της Πρίστινα, Σεφκέτ Κρασνίκι.

Σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα το όνομά του έχει ακουστεί σε πολλά ρεπορτάζ, που αφορούν τον ισλαμικό εξτρεμισμό στο Κόσοβο, και συνδέουν την κράτησή του με τις 40 συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε κάνει η αστυνομία πριν από λίγες εβδομάδες.

Διαβάστε το επίμαχο ρεπορτάζ

Στοιχεία και συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τζιχαντιστές από το Κόσοβο που κατηγορούνται ότι μάχονταν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το βόρειο Ιράκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για ορισμένους από τους 40 συλληφθέντες από τις Αρχές του Κοσόβου, οι οποίοι σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ανήκαν στις δυνάμεις του Μετώπου Al Nustrat που συνεργάζεται με το ISIS.

Την ίδια ώρα που οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο gazetaexpress «καίνε» του συλληφθέντες, πολλοί εξ αυτών ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και αρνούνται τα ντοκουμέντα ως αποδεικτικά στοιχεία. Άλλοι αρνούνται ακόμα και τα ταξίδια τους στη Συρία, ισχυριζόμενοι ότι έμειναν στην Τουρκία (που οι αρχές εκτιμούν ότι είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για όσους τζιχαντιστές σπεύδουν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS).

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη του ιμάμη Ζεκερία Τσαζίμι (Zekiria Kazimi) στα μέσα Αυγούστου, οι αρχές διαμηνύουν πως και άλλοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Ο Ζεκερία Τσαζίμι πάντως από την πλευρά του αρνείται κάθε σχέση με τους συλληφθέντες τζιχαντιστές.

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Express, πολλά από τα οποία ήταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αναρτημένα σε ιστοσελίδες τζιχαντιστών τρομοκρατών, ενώ σε άλλα εμφανίζονται συλληφθέντες μαζί με τον Τσαζίμι, καθιστούν τους ισχυρισμούς αυτούς μάλλον έωλους.

Δείτε τα ντοκουμέντα

Στην πρώτη φωτογραφία εμφανίζεται ο Ζεκερία Τσαζίμι μαζί με τον Ilir Berisha, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μήνες.

kosovo1

Στη δεύτερη φωτογραφία εμφανίζεται ο Kjani Mjaku που σκοτώθηκε στη Συρία και ο «τρομοκράτης», όπως αποκαλείται από το ρεπορτάζ Lavdrim Muhaxheri

kosovo2

Στην τρίτη φωτογραφία στα δεξιά φαίνεται ο Ridvan HAQIFI, επικεφαλής του αλβανικού τάγματος και κοντά του ο τζιχαντιστής του ISIS, Lavdrim Muhaxheri.

kosovo3

kosovo4

Στις παρακάτω φωτογραφίες εμφανίζονται μέσα σε τέμενος. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται εκεί είναι άτομα που έχουν συλληφθεί τον τελευταίο καιρό για σχέσεις με το ISIS, μεταξύ των οποίων και ο ιμάμης Ζεκερία Τσαζίμι, ενώ εμφανής είναι σε αρκετά σημεία η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

kosovo5

kosovo6

kosovo7

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται το τάγμα «Taleb». Πρόκειται για επίλεκτους μαθητές του ιμάμη Ζεκερία Τσαζίμι που ανήκουν στο «Kaçanik Islamic Youth» με επικεφαλής τον Ilir Berisha, σήμερα προφυλακισμένο για συμμετοχή στο ISIS. Ορισμένοι από αυτούς στη φωτογραφία, όπως επισημαίνεται από το ρεπορτάζ, έχουν διαφύγει της σύλληψης.

kosovo9

Στην τελευταία φωτογραφία εμφανίζεται ο ηγέτης των Αλβανών στο ISIS, Ridvan HAQIFI.

kosovo10

Σχετικά άρθρα