Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Ερντογάν: 24 Ιουλίου ανοίγουμε την Αγία Σοφία για προσευχή

Διάγγελμα Ερντογάν: 24 Ιουλίου ανοίγουμε την Αγία Σοφία για προσευχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για προσευχή, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμα στον τουρκικό λαό.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Αγία Σοφία θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά ως τζαμί έπειτα από 86 χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η απόφαση να είναι επωφελής για το έθνος μας και για όλη την ανθρωπότητα.

Όταν έρθουν οι επισκέπτες θα δουν ότι δεν ισχύουν οι φήμες και πως διατηρούμε όλη την πολιτιστική κληρονομιά του μνημείου, διαβεβαίωσε λίγο αργότερα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες, υπογράμμισε πως «η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να τους αγκαλιάζει όλους με το νέο της καθεστώς, το οποίο είναι πολύ πιο ειλικρινές και πολύ πιο πρωτότυπο».

Έπειτα, υποστήριξε πως θα καταργηθεί η πληρωμή εισόδου στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, λέγοντας:

«Όπως όλα τα τζαμιά μας, έτσι και οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους, ντόπιους και ξένους, μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την Αγιά Σοφιά ως το «μαργαριτάρι της Κωνσταντινούπολης», συνέστησε στους πολίτες να μην βιαστούν να την επισκεφθούν πριν ανοίξει τις πόρτες της, ενώ ζήτησε από… όλους να σεβαστούν την απόφαση της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα