Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκολίβυοι προετοιμάζονται να επιτεθούν στη Σύρτη

Οι Τουρκολίβυοι προετοιμάζονται να επιτεθούν στη Σύρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Σύρτη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Τουρκολίβυοι ισλαμιστές, με την υποστήριξη της Τουρκίας και χιλιάδες μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη Συρία στο πλευρό τους, φαίνεται ότι προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στην πόλη – λιμάνι Σύρτη, που ελέγχεται από τις δυνάμεις της λιβυκής Βουλής, τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Ο εκπρόσωπος της υποστηριζόμενης από την Τουρκία αυτοαποκαλούμενης «δύναμης απελευθέρωσης» της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα, Αλ Χάντι Ντραχ, ανακοίνωσε ότι οι περιοχές Άμπου Γκουραΐν, Μπουαϊράτ Αλ Χασούν και Αλ Ουασάκα είναι πλέον στρατιωτικές ζώνες και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος ή έξοδος από αυτές.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ότι οι περιοχές της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για το Κάιρο, και δεν θα επιτρέψει την κατάληψή τους από τις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Η Αίγυπτος τελεί σε πολεμική ετοιμότητα και είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, ενώ πρόκειται να αναπτύξει πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη στα σύνορα με τη Λιβύη, ενόψει της νέας προώθησης Τούρκων, Τουρκολίβυων ισλαμιστών και μισθοφόρων Σύρων Τουρκμένων τζιχαντιστών.

Να σημειωθεί ότι ανοιχτά της Λιβύης συγκεντρώνονται στόλοι αντίπαλων δυνάμεων με πρόσχημα ναυτικές ασκήσεις.

Σχετικά άρθρα