Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλαξε ένα γράμμα στο όνομά του για να βρει δουλειά

Άλλαξε ένα γράμμα στο όνομά του για να βρει δουλειά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρατσισμός,

Έφτασε στο σημείο να αλλάξει ένα και μόνο γράμμα από το όνομά του στο βιογραφικό του για να μπορέσει να βρει δουλειά. Ο λόγος για τον Χοσέ Ζαμόρα (José Zamora) που αποτελεί όπως θα διαβάσετε παρακάτω την ζωντανή απόδειξη της ματαιότητας του ρατσισμού, της βλακείας και της μισαλλοδοξίας.

Ο Jose έψαχνε δουλειά για πολύ καιρό. Μέσω του διαδικτύου έστελνε μέχρι και 100 βιογραφικά την ημέρα. Πολλά από αυτά πήγαιναν σε επιχειρήσεις που δεν είχαν αγγελίες για δουλειά. Ωστόσο η ανάγκη για εργασία και χρήματα τον έκανε να το παραβλέπει. Ακόμα και έτσι όμως, δεν είχε καταφέρει να βρει τίποτα.

Τότε του ήρθε η ιδέα να αφαιρέσει ένα γράμμα από το όνομά του, κάνοντάς το από Jose, Joe (από Χοσέ, όπως προφέρεται στα ισπανικά, σε Τζόε). Το «νέο» όνομα ήταν πιο… αμερικανικό και δεν παρέπεμπε στην λατινοαμερικάνικη καταγωγή του.

«Μία εβδομάδα αργότερα το γραμματοκιβώτιό μου ήταν γεμάτο προσφορές για θέσεις εργασίας» σχολιάζει ο Jose Zamora, υπογραμμίζοντας ότι στο βιογραφικό του σημείωμα δεν άλλαξε τίποτα απολύτως πέραν του ενός γράμματος. Ούτε προϋπηρεσία, ούτε ηλικία, ούτε τίποτα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Huffingtonpost, οι άνεργοι με αγγλοσαξωνικό όνομα δέχονται 50% περισσότερα τηλεφωνήματα από τους ανέργους που το όνομά τους έχει αφρο-αμερικανικές ή λατινοαμερικανικές ρίζες…

Σχετικά άρθρα