Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: Με τους νέους πυραύλους «Atmaca» το Αιγαίο γίνεται «τουρκική λίμνη»

Yeni Safak: Με τους νέους πυραύλους «Atmaca» το Αιγαίο γίνεται «τουρκική λίμνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία,

Σε νέο της μαξιμαλιστικό παραλήρημα η ερντογανική φυλλάδα «Yeni Safak» υποστηρίζει ότι, η Τουρκία με τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους «Atmaca», οι οποίοι είναι εδάφους – εδάφους αλλά εκτοξεύονται και από πολεμικά πλοία, με βεληνεκές 200 χλμ. και οι οποίοι θα αναπτυχθούν κατά μήκος των τουρκικών ακτών, θα γίνει η απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο.

Η τουρκική εφημερίδα μάλιστα επικαλείται παλαιότερα ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης (αυτή η άθλια φοβική ελληνική τηλεόραση), ότι οι πύραυλοι «Atmaca» προκαλούν μεγάλο φόβο στην ελληνική πλευρά, για αυτό έγιναν θέμα στην ελληνική τηλεόραση.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα το έκαναν οι ανόητοι της ελληνικής τηλεόρασης για να «τσιμπήσουν» τηλεθέαση και όχι επειδή η Ελλάδα «τρέμει» μπροστά στο νέο τουρκικό παιχνίδι.

Με τους πυραύλους «Atmaca» το Αιγαίο γίνεται «τουρκική λίμνη» υποστηρίζει η «Yeni Safak».

Πρόκειται βεβαίως για εξωφρενικό ισχυρισμό.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, οι ελληνικοί πύραυλοι και το πανίσχυρο ελληνικό πυροβολικό στα νησιά καθιστούν τη Μικρά Ασία «ελληνική ενδοχώρα»;

«Τοποθετώντας τους “Atmaca” σε θέσεις κλειδιά κατά μήκος του Αιγαίου, όλη η κίνηση στα νησιά που η Ελλάδα έχει παράνομα εξοπλίσει μπορεί να “λοκαριστεί”», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Η Ελλάδα, συνεχίζει η παραληρηματική «Yeni Safak», δεν θα μπορεί να στέλνει όπλα και στρατεύματα στα νησιά, προφανώς γιατί η Τουρκία θα μας βομβαρδίσει, αυτό εννοεί, γράφει ότι θα μας «αποτρέψει».

Δηλαδή, μας απειλούν πολύ καθαρά ότι, θα τοποθετήσουν πυραύλους στις ακτές τους και με αυτούς θα κάνουν κουμάντο μέσα στη χώρα μας και θα απειλούν τη ναυσιπλοΐα.

Με αυτούς θέλετε να συζητήσετε; Με αυτούς σας πιέζει η Γερμανία να συζητήσετε; Για ξεκινήστε τη συζήτηση να δούμε τι μοίρα θα έχετε.

Αλλά και η σιγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πιέσεις για «ελληνοτουρκικό διάλογο» περίεργη δεν είναι;

Ύστερα απορεί ο Τσίπρας γιατί δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 20% στις δημοσκοπήσεις.

Όταν αποφασίσει να εκφράσει τον δημοκρατικό και πατριωτικό λαό που τον ψήφισε, να ορθώσει καθαρό πατριωτικό και εθνικό λόγο αντί να ικανοποιεί τους περιθωριακούς του 3%, ίσως και να δει άνοδο στα ποσοστά του.

Μέχρι τότε, η Τουρκία θα απειλεί γιατί θα αντιμετωπίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ως «πουρκουάδες».

Η «Yeni Safak» δημοσιεύει και χάρτη (κεντρική φωτογραφία) με το βεληνεκές των τουρκικών πυραύλων.

Σχετικά άρθρα