Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Παρακρατικοί σβήνουν τα ελληνικά από τις δίγλωσσες οδικές πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο

Αλβανία: Παρακρατικοί σβήνουν τα ελληνικά από τις δίγλωσσες οδικές πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια,

Στην Αλβανία το εθνοϊσλαμιστικό παρακράτος συνεχίζει να επιτίθεται κατά της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Φοινικαίων, οι «γνωστοί άγνωστοι» πήραν ξανά τις βούρτσες κι άρχισαν να σβήνουν με μανία τις φρεσκογραμμένες ελληνικές πινακίδες που η ίδια η Οδική Αρχή της Αλβανίας είχε πρόσφατα τοποθετήσει στον εθνικό οδικό άξονα που διαπερνά τον εν λόγω Δήμο.

Προκαλεί αποτροπιασμό στις γραμμές τον Ελλήνων γηγενών του Δήμου ότι δεν αντιδρά καμιά Αρχή, ακόμη ούτε η τοπική εξουσία, αλλά και οι δήθεν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας και τα ΜΜΕ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, καταδικάζει τον επαναλαμβανόμενο βανδαλισμό και απευθύνει έκκληση προς τους πάντες να συνειδητοποιήσουν ότι τέτοιες ενεργείς δυναμιτίζουν την ίδια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Καλεί όλους από κοινού σε πράξεις αντίστασης προς τα φαινόμενα παραβίασης των νόμιμων εθνικών δικαίων και δικαιωμάτων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

«Εδώ και μέρες, στην πλειοψηφία των δίγλωσσων πινακίδων που η Οδική Αρχή είχε τοποθετήσει κατά μήκους της εθνικής οδού που διανύει το Δήμο Φοινικαίων, έχουν σβήσει τις ονομασίες στην ελληνική γλώσσα, τη μητρική γλώσσα των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

»Πρόκειται για φαινόμενο που δε συμβαίνει για πρώτη φορά.

»Εντούτοις, αν και πρόκειται για πράξη που: α) αποτελεί ποινικό αδίκημα, β) παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της εγχώριας νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, γ) μαρτυρά και υποδαυλίζει εθνικό μίσος, η τοπική εξουσία σιωπά, η δικαιοσύνη ούτε που ασχολείται, η κυβέρνηση έχει κλείσει μάτια κι αφτιά.

»Η έκκλησή μας για το ενσυνείδητο ευρωπαϊκό τμήμα της πολιτικής, για την υγιή δημόσια κοινή γνώμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνιστά ώστε από κοινού να βάλουμε φράγμα μια για πάντα σε τέτοια φαινόμενα, στους υπαίτιους και στους εμπνευστές τους».

Πηγή: Tachydromos

Σχετικά άρθρα