Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ανιψιά «καίει» τον θείο Τραμπ: Η εξαπάτηση είναι τρόπος ζωής γι’ αυτόν

Η ανιψιά «καίει» τον θείο Τραμπ: Η εξαπάτηση είναι τρόπος ζωής γι’ αυτόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαίρη Τραμπ, Μαριάν Τραμπ Μπάρι, Ντόναλντ Τραμπ,

Οικογενειακά μυστικά, καταγγελίες, αλλά και τα «άπλυτα» της οικογένειας Τραμπ με έμφαση στον Ντόναλντ περιλαμβάνει το βιβλίο της Μαίρης Τραμπ, κόρης του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, του πρωτότοκου γιου της οικογένειας, που απεβίωσε το 1981, σε ηλικία 42 ετών, από επιπλοκές του αλκοολισμού.

Μετά από δικαστική διαμάχη για την κυκλοφορία του βιβλίου –καθώς η οικογένεια Τραμπ επιχείρησε να μπλοκάρει την έκδοσή του– η Μαίρη Τραμπ καταγγέλλει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι έχει αγκαλιάσει την «εξαπάτηση ως τρόπο ζωής».

Σύμφωνα με τους New York Times, που δημοσιεύουν αποσπάσματα από το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα, η 55χρονη συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να εξαπατήσει στις εξετάσεις του SAT, ενώ μια θεία της τον απεκάλεσε «κλόουν» που δεν έχει τα προσόντα και κυρίως τις αρχές να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η ίδια αποκαλύπτει ότι το βράδυ που ο πατέρας της πέθανε στο νοσοκομείο, η οικογένεια τον είχε αφήσει μόνο του ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάει σινεμά.

Το βιβλίο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» (Τόσο πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου), περιγράφει πώς μια δυσλειτουργική, βίαιη και «σκοτεινή» δεκαετία μεταμόρφωσε τον θείο της στον άνθρωπο που όπως λέει ο εκδότης της Simon & Schuster «τώρα απειλεί την παγκόσμια υγεία, την οικονομική ασφάλεια και τον κοινωνικό ιστό».

Τα απομνημονεύματα της οικογένειας παραπέμπουν σε μια ιστορία διαγενεακής απληστίας, προδοσιών και ενδοοικογενειακής έντασης.

Η συγγραφέας προσπαθεί να εξηγήσει πώς ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε μια ισχυρή και και διαβόητη αυτοκρατορία ακινήτων στη Νέα Υόρκη, κάτι που τον έκανε να έχει «διεστραμμένη συμπεριφορά», να βλέπει τους ανθρώπους «με νομισματικούς όρους» και να υιοθετεί την εξαπάτηση «ως τρόπο ζωής».

Η 55χρονη συγγραφέας έχει απομακρυνθεί από τον θείο της.

Αλλά γίνεται το πρώτο μέλος της οικογένειας που διαρρηγνύει τους δεσμούς, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της.

Η εξαπάτηση για το τεστ εισαγωγής στο κολέγιο

Η Μαίρη Τραμπ, σύμφωνα με τους New York Times, υποστηρίζει ότι ως μαθητής λυκείου στο Κουίνς, ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε κάποιον να κάνει το τεστ SAT για λογαριασμό του.

Η υψηλή βαθμολογία που πέτυχε ο αντ’ αυτού βοήθησε τον Τραμπ να εισέλθει αργότερα για το προπτυχιακό του στη διάσημη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Μάλιστα ο Τραμπ συχνά υπερηφανεύεται για τις σπουδές του στο Wharton, το οποίο αναφέρει ως «την καλύτερη σχολή στον κόσμο» που διαθέτει «προσωπικό σούπερ ιδιοφυές».

Έστειλε τον αδερφό του μόνο του στο νοσοκομείο

Η ιστορία του πατέρα της Μαίρη, Φρεντ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας του Φρεντ Τραμπ ήταν γνωστή για όλους.

Ο Φρέντι ήταν το μαύρο πρόβατο της δυναστείας.

Ήταν ένας όμορφος άνδρας, που ωστόσο έπινε πολύ.

Μετά από την τραυματική εμπειρία που βίωσε εργαζόμενος για τον πατέρα του, άφησε τη δουλειά του στα κτηματομεσιτικά και θέλησε να ασχοληθεί με τα αεροπλάνα, όπου έγινε πιλότος της Trans World Airlines.

Πολλές φορές ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι η αποχώρηση του αδερφού του από τις οικογενειακές επιχειρήσεις του έδωσαν χώρο και του άνοιξαν τον δρόμο για να ανελιχθεί.

Μάλιστα ο πατέρας του τον στήριζε, φωνάζοντας τους υπαλλήλους ότι «ο Ντόναλντ αξίζει δέκα από εσάς».

Ο Φρέντι πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών.

Η Μαίρη Τραμπ περιγράφει ότι η οικογένεια τον έστειλε μόνο του στο νοσοκομείο το βράδυ του θανάτου του. Κανέναςψ δεν πήγε μαζί του.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε να δει μια ταινία», σημειώνει.

«Δεν έχει καμία απολύτως αρχή» λέει η αδερφή του

Στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, η αδερφή του, Μαριάν Τραμπ Μπάρι, συνταξιούχος δικαστής του ομοσπονδιακού εφετείου, είχε μεγάλες επιφυλάξεις για την καταλληλότητά του για τον προεδρικό θώκο.

«Είναι κλόουν – αυτό εν μπορεί να συμβεί» φέρεται ότι είπε η Μαριάν σύμφωνα με την ανιψιά της, σε ένα από τα τακτικά τους γεύματα το 2015, αμέσως μετά την ανακοίνωση του τότε μεγιστάνα ότι θα ήταν υποψήφιος.

Μάλιστα η αδερφή του ανησυχούσε ιδιαίτερα για τη στήριξη του αδερφού της από τους ευαγγελικούς χριστιανούς.

«Η μόνη φορά που ο Ντόναλντ πήγε στην εκκλησία ήταν όταν οι κάμερες ήταν εκεί.

»Είναι εντυπωσιακό. Αλλά αυτό αφορά τη βάση του. Δεν έχει αρχές. Καμία!», φέρεται ότι είπε.

Έχει τα εννέα στοιχεία του ναρκισσιστή

Η Μαίρη Τραμπ, κλινική ψυχολόγος, υποστηρίζει στο βιβλίο της ότι ο θείος της πληροί και τα εννέα κριτήρια που τον καθιστούν ναρκισσιστή.

Αλλά ακόμη κι η ταμπέλα του «ναρκισσιστή» δεν είναι ικανή να περιγράψει το πλήρες φάσμα των ψυχολογικών προβλημάτων του προέδρου.

Όπως αναφέρει «οι παθολογίες του Ντόναλντ είναι τόσο περίπλοκες και οι συμπεριφορές του συχνά τόσο ανεξήγητες, ώστε μια ακριβής και ολοκληρωμένη διάγνωση θα απαιτούσε πλήρη ψυχολογική και νευροφυσική εξέταση».

Όπως λέει, κάτι τέτοιο «δεν θα καθίσει ποτέ» να το κάνει.

Μάλιστα απορρίπτει την ιδέα ότι είναι στρατηγικός παίκτης, που λειτουργεί στη βάση συγκεκριμένης ατζέντας ή οργανωμένων αρχών.

«Το “εγώ” του Ντόναλντ είναι τόσο εύθραυστο και ανεπαρκές εμπόδιο ανάμεσα στον ίδιο και τον πραγματικό κόσμο, που, χάρη στα χρήματα και την εξουσία του πατέρα του, δεν χρειάστηκε να διαπραγματευτεί ποτέ μόνος του».

Σχετικά άρθρα