Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανυποχώρητα προκλητικός ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Ανυποχώρητα προκλητικός ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Μεσόγειος Θάλασσα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Τη βούληση της Άγκυρας να προχωρήσει στις εξαγγελθείσες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας παράλληλα πως τα «δικαιώματα» της Άγκυρας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο.

Οι εν λόγω προκλητικές δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των εγκαινίων υδροηλεκτρικού σταθμού, κατά τη διάρκεια του οποίου έκανε λόγο για «σχέδια» και «παγίδες», τα οποία η Τουρκία «κατεδάφισε».

«Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ.

»Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας.

»Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο.

»Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακούγιου» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα