Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά ντρον πέταξαν πάνω από τις πρώτες γραμμές του συριακού στρατού στη Β/Δ Συρία

Τουρκικά ντρον πέταξαν πάνω από τις πρώτες γραμμές του συριακού στρατού στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, κυρίως μη επανδρωμένα ντρον (UAV), πέταξαν το τελευταίο 24ωρο πάνω από θέσεις του συριακού στρατού στις βορειοδυτικές επαρχίες της Συρίας, μεταδίδει το Al Masdar News.

Σύμφωνα με αναφορές, τα τουρκικά ντρον πέταξαν πάνω από συριακές κυβερνητικές θέσεις στο Χαλέπι, στην Ιντλίμπ και στη Χάμα, δηλαδή πάνω από τις πρώτες γραμμές των Σύρων ολόγυρα από τον τζιχαντιστικό θύλακα της Ιντλίμπ, που τελεί υπό τουρκική προστασία, προφανώς για να κατασκοπεύουν και να εκφοβίσουν.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυρών μεταξύ τουρκικού και συριακού πυροβολικού στο μέτωπο νότια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι εκατέρωθεν κανονιοβολισμοί προκάλεσαν μικρές απώλειες, ωστόσο, Τουρκία και Συρία κατηγόρησαν η μία την άλλη για παραβίαση της εκεχειρίας.

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας: Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση. Με κίτρινο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο ανοιχτό η τουρκική κατοχή και με πράσινο σκούρο τα εδάφη της Ιντλίμπ που ελέγχονται από φιλότουρκους τζιχαντιστές και τη συριακή Αλ Κάιντα, υπό τουρκική προστασία. Το μπλε η Μεσόγειος Θάλασσα.

Σχετικά άρθρα