Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαράτζ υπέγραψε νέα στρατιωτική συμφωνία με τους Τούρκους και τους έδωσε βάσεις και «διπλωματική ασυλία»

Ο Σαράτζ υπέγραψε νέα στρατιωτική συμφωνία με τους Τούρκους και τους έδωσε βάσεις και «διπλωματική ασυλία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, Χουλουσί Ακάρ,

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο Αρχηγός του τουρκικού στρατού, υπέγραψαν την Παρασκευή μια στρατιωτική συμφωνία με τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την ισλαμιστική τουρκολιβυκή «Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας», με την οποία διασφαλίζουν τα τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη, μεταδίδει το Al Arabiya.

Πηγές, που επικαλείται το αραβικό δίκτυο, είπαν ότι η στρατιωτική συμφωνία εγγυάται την προστασία των τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη και επιτρέπει την άμεση παρέμβαση της Τουρκίας στη χώρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γιουλέρ, συζήτησαν τη συνεργασία σε στρατιωτικά και θέματα ασφαλείας με τον επικεφαλής της ισλαμιστικής «Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας», Τουρκολίβυο Φαγιέζ αλ Σαράτζ και στρατιωτικούς, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η νέα συμφωνία επίσης περιλαμβάνει την εγκατάσταση τουρκικής στρατιωτικής δύναμης και βάσης στη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές του Al Arabiya.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία παρέχει ασυλία στις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη απέναντι σε διώξεις και παρέχει στους Τούρκους στρατιωτικούς στη Λιβύη διπλωματική ιδιότητα για να διασφαλιστεί αυτή η ασυλία, δηλαδή, ο Σαράτζ έδωσε στον τουρκικό στρατό στη Λιβύη διπλωματική ασυλία.

Διαβάστε ακόμα: Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία θα μείνει στη Λιβύη «μέχρι το τέλος»

Σχετικά άρθρα