Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαρρήκτες «ξάφρισαν» τα γραφεία 50 ευρωβουλευτών

Διαρρήκτες «ξάφρισαν» τα γραφεία 50 ευρωβουλευτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Διάρρηξη, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Την πανδημία εκμεταλλεύτηκαν διαρρήκτες για να «ξαφρίσουν» τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρέμεναν κλειστά λόγω κορωνοϊού από το Μάρτιο στις Βρυξέλλες.

Οι «αετονύχηδες» εισήλθαν σε τουλάχιστον 50 γραφεία ευρωβουλευτών, παραβιάζοντας κλειδαριές, σπάζοντας ντουλάπες και αποσπώντας σε αρκετές περιπτώσεις εξοπλισμό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που σύμφωνα με τους ίδιους περιείχαν προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν ξέρω γιατί όλοι κλείνουν το στόμα τους» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Νίκο Ζέμσροτ, του οποίου εκλάπησαν δύο φορητοί υπολογιστές.

Παράλληλα, εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του για την έλλειψη προστασίας από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός Μάσιμο Καζανόβα έγραψε στο Facebook ότι είχε υποβάλει καταγγελία για την εισβολή στο γραφείο του και το γεγονός ότι βρήκε τα ντουλάπια άδεια με σπασμένες κλειδαριές.

Κάποιοι ευρωβουλευτές αντιμετώπισαν πάντως την κατάσταση με χιούμορ, φτιάχνοντας μηνύματα προς τους κακοποιούς με έκκληση να μην κλέψουν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις αναφορές τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία και ενίσχυσε την φύλαξη στην περίμετρο και στους διαδρόμους του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι «υπάρχει κάτι σοβαρό».

Σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα κονδύλια για την ασφάλεια και την επιτήρηση των κτιρίων ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα