Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φατάχ και Χαμάς ανακοίνωσαν ότι συμμάχησαν ενάντια στο Ισραήλ και στην προσάρτηση της Ιουδαίας

Φατάχ και Χαμάς ανακοίνωσαν ότι συμμάχησαν ενάντια στο Ισραήλ και στην προσάρτηση της Ιουδαίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιουδαία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Φατάχ, Χαμάς,

Η κοσμική Φατάχ και η ισλαμιστική Χαμάς, η δύο κύριες οργανώσεις των Παλαιστινίων, συμφώνησαν να συμμαχήσουν για να αντιταχθούν στο σχέδιο του Ισραήλ να ενσωματώσει εδάφη στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, στη λεγόμενη δηλαδή Δυτική Όχθη.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν να ιδρύσουν το παλαιστινιακό κράτος τους στα εδάφη της Ιουδαίας, η οποία έχει επικρατήσει να αποκαλείται διεθνώς Δυτική Όχθη, δηλαδή στην ιστορική εστία του λαού Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει η παλαιστινιακή ιστοσελίδα Quds News Network, σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, Τζιμπρίλ Ρτζουμπ, που μίλησε από τη Ραμάλα και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς, Σάλεχ Αρούρι, που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βηρυτό, ανακοίνωσαν ότι και τα δύο κινήματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τα σχέδια Ισραήλ-Αμερικής για τον παλαιστινιακό σκοπό.

«Το σημερινό στάδιο είναι το πιο επικίνδυνο για τον παλαιστινιακό λαό μας, το οποίο απαιτεί από όλους μας να ανταποκριθούμε στην πρόκληση», δήλωσε ο Ρτζουμπ.

«Θέλουμε να βρούμε ένα στρατηγικό όραμα με όλες τις φατρίες των εθνικιστικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις».

Τόνισε ότι και τα δύο κινήματα, η Φατάχ και η Χαμάς, είναι τώρα υποχρεωμένα να ενώσουν τις δυνάμεις τους, μετά από χρόνια διαίρεσης, προκειμένου να δείξουν στη διεθνή κοινότητα, η οποία στάθηκε ισχυρή ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης του Ισραήλ ενός μεγάλου μέρους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι επίσης ενωμένοι στον αγώνα τους ενάντια σε αυτό το σχέδιο.

«Ολόκληρο το εθνικό μας έργο απειλείται από την κατοχή, η οποία ποντάρει στη συνέχιση της διαίρεσης για να χτυπήσει την εθνική μας συνοχή προκειμένου να βρει ένα περιφερειακό μέρος που θα συμφωνούσε να ακολουθήσει το σχέδιό της (κατοχής) για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος», είπε.

«Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη λαϊκή αντίσταση με τη συμμετοχή της Φατάχ, της Χαμάς και όλων των (παλαιστινιακών) φατριών στην επόμενη φάση για να αντιμετωπιστεί η προσάρτηση εάν η κατοχή αποφασίσει να το εφαρμόσει και αυτό το ζήτημα γίνεται αποδεκτό τόσο από την Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ όσο και από τα μέλη του πολιτικού γραφείου της Χαμάς», είπε ο Ρτζουμπ.

Ο Αρούρι, από την πλευρά του, είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα φάση στην υπηρεσία του παλαιστινιακού λαού σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή.

«Το σαφές και ισχυρό μήνυμά μας προς τον λαό μας και τους εχθρούς μας και προς όλο τον κόσμο μέσω αυτής της διάσκεψης είναι ότι, είμαστε ενωμένοι ενάντια στην προσάρτηση και εμείς, σε όλη την Παλαιστίνη εντός και εκτός, θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσάρτηση, και αυτή είναι η θέση ολόκληρης της ηγεσίας της Χαμάς», είπε.

Σχετικά άρθρα