Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Κίνα

Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να παρουσιάσουν κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συστηματικές διακρίσεις κατά των Μουσουλμάνων στην Σιντσιάνγκ.

Την πληροφορία μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης, που όπως εξηγούν η κίνηση αυτή αντανακλά την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να σκληρύνει τη στάση της κατά του Πεκίνου.

Οι κυρώσεις πιθανότατα θα θέσουν στο στόχαστρο τους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος που είναι είναι υπεύθυνοι για τις μαζικές συλλήψεις και διώξεις μειονοτήτων στην Σιντσιάνγκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιοι ακριβώς θα μπουν στο στόχαστρο και πόσο γρήγορα θα τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι Κίνα έχουν βρεθεί εκ νέου σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης τους τελευταίους μήνες με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που συνηθίζει να αποκαλεί τον νέο κορωνοϊό «κινεζικό ιό» ή και «kung flu», ενώ δεν έχει διστάσει να προωθήσει επισήμως την θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον ιό να κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο και να διέρρευσε σκοπίμως ή κατά λάθος.

Αντιστοίχως οι κινεζικές Αρχές έχουν επικαλεστεί δημοσίως τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει Αμερικανούς στρατιώτες να μετέφεραν τον ιό στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα