Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ζωντανός νεκρός που θα έχει το τέλος του Μπιν Λάντεν ο Τζον»

«Ζωντανός νεκρός που θα έχει το τέλος του Μπιν Λάντεν ο Τζον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Λόρδος Γουέστ, Μπάρακ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον, Στίβεν Σότλοφ, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν,

«Ζωντανό νεκρό που θα έχει την τύχη του Μπιν Λάντεν» χαρακτήρισε τον τζιχαντιστή Τζον, βρετανικής καταγωγής εκτελεστή των δύο δημοσιογράφων, ο πρώην αρχηγός του βρετανικού πολεμικού ναυτικού και πρώην υπουργός, Λόρδος Γουέστ, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί με ακρίβεια η ταυτότητά του.

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι για την ταυτότητά του αλλά σε λίγες ημέρες θα είμαστε 100% σίγουροι» σχολίασε χαρακτηριστικά. Ο πρώην αρχηγός του βρετανικού ναυτικού πρόσθεσε παράλληλα ότι αν και θα έπρεπε να δικαστεί στη Χάγη, «το πιο πιθανό είναι να έχει την κατάληξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν»

«Είναι ένας μελλοθάνατος και θα πρέπει να το σκεφτεί αυτό» επανέλαβε.

Μετά και τη δεύτερη φρικτή δολοφονία, αυτή τη φορά του Στίβεν Σότλοφ, οι δηλώσεις της Δύσης έχουν σκληρύνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για πλήρη καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι «θα ακολουθήσουμε τους υπαίτιους μέχρι τις πύλες της Κολάσεως», ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προανήγγειλε κλιμάκωση των επιχειρήσεων ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσουν λύτρα, σημειώνοντας πως «η χώρα μας δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία και σε αυτούς τους βάρβαρους φονιάδες. Ο αγώνας μας κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχίσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δεν απέκλεισε και δεύτερη επιχείρηση για την απελευθέρωση του 44χρονου Βρετανού ομήρου που εμφανίζεται στο τέλος του σοκαριστικού βίντεο του αποκεφαλισμού του Σότλοφ.

Σχετικά άρθρα