ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική εταιρεία μισθοφόρων «SADAT» θα αναλάβει την εκπαίδευση των τζιχαντιστών στη Λιβύη

Η τουρκική εταιρεία μισθοφόρων «SADAT» θα αναλάβει την εκπαίδευση των τζιχαντιστών στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό καθεστώς και οι Τουρκολίβυοι ισλαμιστές της Τρίπολης κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία εκπαίδευσης μισθοφόρων, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Africa Intelligence».

Η ιστοσελίδα, που θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, μετέδωσε ότι η ιδιωτική τουρκική εταιρεία μισθοφόρων «SADAT» υπέγραψε συμβόλαιο με μια εταιρεία ασφαλείας ενός Λίβυου που ονομάζεται Φαουζί Αμπουκατέφ (Fawzi Abukatef), ο οποίος παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ως ηγετική φυσιογνωμία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η «SADAT», που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, θα συνεργαστεί με τη λιβυκή εταιρεία ασφαλείας του παραπάνω για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Τρίπολης.

Σημειώνεται ότι η «SADAT» προσπαθούσε εδώ και μήνες να υπογράψει συμβόλαια εκπαίδευσης παραστρατιωτικών στη Λιβύη, στα πλαίσια της τουρκικής στρατιωτικής ανάμιξης στη χώρα.

Αναφέρεται επίσης ότι η «SADAT» θα μπορούσε να εκπαιδεύσει και τους Σύρους τζιχαντιστές που μετέφερε τη Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα