Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Τουρκολίβυο τζιχαντιστή ομόλογό του

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Τουρκολίβυο τζιχαντιστή ομόλογό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ιταλία, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τζουζέπε Κόντε, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Το Σάββατο ο Τουρκολίβυος επικεφαλής του ισλαμιστικού καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συμφώνησε με τον τζιχαντιστή ομόλογό του την επιστροφή των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη και την επανέναρξη των εργασιών τους στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθεστώτος της Τρίπολης, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η λύση στη λιβυκή κρίση δεν μπορεί να είναι στρατιωτική και ότι όλοι πρέπει να εργαστούν μέσω μιας πολιτικής οδού που θα επιτύχει σταθερότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των συμπερασμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Ο Τουρκολίβυος Σαράτζ και ο Ιταλός Κόντε συμφώνησαν επίσης να συνεχιστούν οι ιταλικές προσπάθειες για εξουδετέρωση ναρκών και απομάκρυνση των απομειναριών του πολέμου από τη νότια Τρίπολη, εργασίες που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες.

Η Ιταλία έχει αναπτύξει μια στρατιωτική μονάδα της στο αεροδρόμιο της τουρκολιβυκής πόλης – λιμάνι Μισράτα, πρόκειται για στρατιωτικό νοσοκομείο, που περιθάλπει τους τραυματίες τζιχαντιστές της ισλαμιστικής κυβέρνησης από το 2016.

Σχετικά άρθρα