Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Ποιες χώρες απειλούνται από δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Guardian: Ποιες χώρες απειλούνται από δεύτερο κύμα κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδονησία, Ιράν, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπαγκλαντές, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Σουηδία,

Τη λίστα των χωρών που απειλούνται από ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, δημοσίευσαν οι αναλυτές του Guardian.

Οι σουηδικές Αρχές κατήγγειλαν την Παρασκευή την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να κατατάξει το σκανδιναβικό βασίλειο μεταξύ των χωρών στις οποίες σημειώνεται «ισχυρή επανεμφάνιση» κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για «εντελώς κακή ερμηνεία» των σουηδικών δεδομένων.

Ο αρμόδιος για την Ευρώπη κλάδος του ΠΟΥ είχε περιλάβει την Πέμπτη, τη Σουηδία σε έναν κατάλογο 11 συνολικά χωρών στις οποίες «η επιτάχυνση της μετάδοσης έχει επιφέρει ισχυρή επανεμφάνιση» του ιού.

Η Σουηδία είχε επιλέξει μια μοναχική προσέγγιση στην Ευρώπη μη επιβάλλοντας περιορισμούς στον πληθυσμό της στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης η Αρμενία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κιργιστάν, η Ουκρανία και και το Κόσοβο.

Στις χώρες αυτές, «η επιτάχυνση της μετάδοσης επέφερε μια ισχυρή επανεμφάνιση του ιού.

»Αν αυτή δεν τεθεί υπό έλεγχο, θα οδηγήσει τα συστήματα Υγείας της Ευρώπης στο χείλος του γκρεμού, για μια ακόμη φορά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του κλάδου του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Η δήλωση αυτή χαρακτηρίσθηκε σήμερα «πολύ σοβαρή» από τον σουηδό επιδημιολόγο Άντερς Τέγκνελ, της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από τη δημόσια σουηδική τηλεόραση.

«Έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται στη Σουηδία, όμως αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε σχέση με πριν», τόνισε ο σκανδιναβός γιατρός. Ταυτόχρονα, εξήγησε ο ίδιος, «οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής μειώνονται».

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, αυτή τη στιγμή εισάγονται στις μονάδες εντατικής των νοσοκομείων περίπου δέκα άνθρωποι την ημέρα, έναντι περίπου 40 κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Απρίλιο.

Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία κινδυνεύουν με ένα δεύτερο κύμα

Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συλλέγει ο Guardian για τον κορωνοϊό, η λίστα με τις χώρες οι οποίες απειλούνται από ένα δεύτερο κύμα τις πανδημίας δεν ταυτίζονται με εκείνες που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Συγκεκριμένα, οι 10 χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας είναι οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία, το Μπαγκλαντές, η Σουηδία, το Ιράν, η Ινδονησία και η Σαουδική Αραβία.

Ο κατάλογος της βρετανικής εφημερίδας συμφωνεί δηλαδή με την λίστα του ΠΟΥ μόνο στην Σουηδία και την Ουκρανία.

Οι ειδικοί, ωστόσο, ανησυχούν και για άλλες τέσσερις χώρες, όλες τους στη Λατινική Αμερική, την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.141 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 39.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε έτσι σε 54.971 νεκρούς, ενώ συνολικά πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον προσβληθεί στην επικράτεια.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Νέα εστία μετάδοσης στην Μπολόνια

Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού έχει προκύψει στην Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρίας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας.

Συνολικά, διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό εξήντα τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους.

«Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή δεν έτυχαν σεβασμού τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν υπογραφεί, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι «απαιτείται να σταματήσουν να εργάζονται, το γρηγορότερο δυνατό, όχι μόνον οι εσωτερικοί υπάλληλοι της διοίκησης, αλλά και οδηγοί της εταιρίας, οι οποίοι είναι συνεχώς εν κινήσει και κάθε ημέρα έρχονται σε επαφή με σχεδόν αμέτρητο αριθμό ανθρώπων».

Σχετικά άρθρα