Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιες χώρες θα απογορεύονται οι πτήσεις προς Ελλάδα και μετά την 1η Ιουλίου

Σε ποιες χώρες θα απογορεύονται οι πτήσεις προς Ελλάδα και μετά την 1η Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Κατάρ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σκόπια, Σουηδία, Τουρισμός, Τουρίστες,

Ο τουρισμός στην Ελλάδα «ανοίγει» την Τετάρτη 1 Ιουλίου, καθώς θα επιτρέπονται οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Για 9 χώρες όμως, θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων.

Αυτές οι χώρες είναι:

Βρετανία

Σουηδία

ΗΠΑ

Ρωσία

Ισραήλ

Κατάρ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σαουδική Αραβία

Βόρεια Μακεδονία.

Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις συγκεκριμένες χώρες, ενώ τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ουσιαστικά, από 1 Ιουλίου εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα, καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Από 1η Ιουλίου, επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων για τις θαλάσσιες αφίξεις από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο ταξιδιωτών από Ιταλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς τη χώρα μας, θα συμπληρώνουν πριν την επιβίβαση ή κατά την άφιξη συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Τέλος, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

Σχετικά άρθρα