Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινή ιστοσελίδα: Το Κατάρ χρηματοδοτεί και τον Ερντογάν

Ισραηλινή ιστοσελίδα: Το Κατάρ χρηματοδοτεί και τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κατάρ, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Makor Rishon δια του αρθρογράφου Assaf Gibor, με τίτλο «όχι μόνο τη Γάζα: Το Κατάρ χρηματοδοτεί και τον Ερντογάν» και υπότιτλο: «Τα χρήματα του Κατάρ είναι γνωστά στο Ισραήλ ως κύριος παράγοντας χρηματοδότησης της ηγεσίας της Χαμάς, από ό,τι φαίνεται όμως, χρηματοδοτούν ακόμη μια ηγεσία: αυτή της Τουρκίας», σημειώνει τα εξής:

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη χρηματοδότηση εκ μέρους του Κατάρ της Λωρίδας της Γάζας και της Χαμάς, που ταυτίζεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς και του Φαγέζ Σαράτζ στην Λιβύη.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, που προσδοκά να γίνει επικεφαλής του άξονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμμετέχει στις μάχες στην Λιβύη.

Σε αραβικά ΜΜΕ, δημοσιεύθηκε ότι ο Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Εμίρη του Κατάρ και του ζήτησε χρήματα για να υποστηρίξει τη στρατιωτική δραστηριότητα στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα, τουρκική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «ο Ερντογάν ζήτησε από τον εμίρη του Κατάρ χρήματα για τη διατήρηση των θέσεων και της στρατιωτικής δραστηριότητας της Τουρκίας στην Λιβύη και στη Συρία».

Τόνισε, επίσης, ότι τα χρήματα του Κατάρ για τη χρηματοδότηση των εχθροπραξιών είναι πολύ σημαντικά, ιδιαίτερα τώρα, που η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι το μποϋκοτάζ των χωρών του Κόλπου με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία είχε σαν αποτέλεσμα τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας, μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ. Οι σχέσεις μεταξύ τους όμως δεν είναι ισότιμες:

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τα χρήματα του Κατάρ για την προώθηση των φιλοδοξιών του – να γίνει ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Μέση Ανατολή και να αναβιώσει τις μεγάλες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το θέμα έχει κάνει γνωστό το TRIBUNE από την Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ο Ερντογάν ζήτησε από τον εμίρη του Κατάρ τα διπλά λεφτά για τον πόλεμο στη Λιβύη

Σχετικά άρθρα