Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας του Τραμπ σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Δεκάδες πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας του Τραμπ σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μυστική Υπηρεσία Ηνωμένων Πολιτειών - USSS, Ντόναλντ Τραμπ, Πράκτορες,

Δεκάδες πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχει ευθύνης την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ, τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μετά το φιάσκο το περασμένο Σάββατο στην προεκλογική ομιλία του στην Τούλσα της Οκλαχόμα, υπήρξαν δύο τουλάχιστον κρούσματα της νόσου Covid-19 στην Υπηρεσία, με αποτέλεσμα για καθαρά προληπτικούς λόγους, να τεθούν σε αυτοαπομόνωση πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με το CNN.

Παρά τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υγειονομικών Αρχών ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση της Τούλσα στην Οκλαχόμα σε κλειστό χώρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αυτό που ήθελε και το πληρώνει ακριβά.

Με τις άδειες κερκίδες του σταδίου όπου παραχώρησε την ομιλία του να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, και μόλις 6.200 υποστηρικτές του να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, ενώ ο Τραμπ καυχιόταν ότι περιμένει ένα εκατομμύριο Αμερικάνους, δεκάδες πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας μπήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Μυστική Υπηρεσία έδωσε εντολή σε όσους πράκτορες ήταν παρόντες στην προεκλογική συγκέντρωση της Τούλσα το περασμένο Σάββατο να τεθούν σε αυτοαπομόνωση, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με το CNΝ, o Τραμπ δείχνει αδιαφορία για την πανδημία του νέου κορωνοϊού με τους Αμερικανούς πολίτες να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται ανησυχητικά.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «New York Times», o Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο 77χρονος Μπάιντεν αποσπά 50% έναντι 36% του 74χρονου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χρεώνεται το τίμημα της κακοδιαχείρισης σε ότι αφορά την πανδημία του νέου κορωνοιού, την ώρα που κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος προειδοποιεί ότι, «όσοι δεν φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, είναι να σαν να οδηγούν μεθυσμένοι» .

Όπως επισημαίνει στο CNN ο καθηγητής Τζόναθαν Ράινερ, καρδιολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο George Washington, «Αν δεν τραυματιστείς, μπορεί να σκοτώσεις κάποιον άλλο».

Από την πλευρά του, ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», κορυφαίος επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, ξεκαθάρισε χθες πως η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να πολιτικοποιείται.

«Δεν πρέπει να είναι πολιτικό ζήτημα.

»Είναι καθαρά θέμα δημόσιας Υγείας.

»Ξεχάστε την πολιτική – δείτε τα δεδομένα».

Στη Φλόριντα, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν χθες κατά 5.500 – οκτώ φορές περισσότερα απ’ όσα καταγράφηκαν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα του Τραμπ έχουν καταγραφεί 34.516 νέα κρούσματα και 751 νέοι θάνατοι.

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 2,3 εκατομμύρια κρούσματα στις ΗΠΑ.

Ασκώντας δριμύτατη κριτική στην πολιτική Τραμπ σε ότι αφορά την πανδημία, εμπειρογνώμονας στον τομέα της Υγείας που δεν κατονομάζεται, κάνει ειδική αναφορά στα νέα hotspots της πανδημίας στις ΗΠΑ:

«Το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο δεν έχει μια συνεκτική εθνική στρατηγική για να αντιμετωπίσει μια ακόμη κρίση του νέου κορωνοϊού».

«Επίσης, έχει ηγέτη έναν άνθρωπο, οι πράξεις και η στάση του οποίου υποδηλώνουν ότι δεν τον νοιάζει πολύ η τραγωδία που εξελίσσεται» δηλώνει στο CNN.

Χθες, ο Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν είχε προβλέψει ότι θα συμβεί ένα «θαύμα» ή ο ιός θα εξαφανιστεί μόνο όταν ο καιρός γίνει πιο ζεστός, δήλωσε ότι ο κίνδυνος είχε περάσει, την ώρα που η Νέα Υόρκη βάζει σε καραντίνα αμερικανικές πολιτείες.

Περιοχές του Τέξας, όπως το Χιούστον θα μπορούσαν να υποστούν το χειρότερο πλήγμα σε ολόκληρη τη χώρα εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προειδοποιεί ειδικός σε θέματα υγείας.

Ο καθηγητής Πίτερ Χότεζ, πρύτανης της Εθνικής Σχολής Τροπικής Ιατρικής, δήλωσε ότι τα νέα ποσοστά κρουσμάτων επιταχύνονται επίσης στο Ντάλας, το Όστιν και το Σαν Αντόνιο, και ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν εκείνους στη Βραζιλία.

«Θα δούμε πρωτοφανείς αριθμούς στο Τέξας εάν συνεχιστεί η κατάσταση», δηλώνει ο Χότεζ.

Σχετικά άρθρα