Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία προσπαθεί να της αποδοθεί ηγεμονικός ρόλος στην περιοχή

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία προσπαθεί να της αποδοθεί ηγεμονικός ρόλος στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Για συνειδητή προσπάθεια της Τουρκίας να καλύψει ένα κενό που έχει δημιουργηθεί, ώστε να της αποδοθεί ηγεμονικός ρόλος στην περιοχή έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παρότι, είπε, πρόκειται για χρόνια συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή, είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους την κλιμάκωση σε τόσα πολλά μέτωπα.

«Η Λευκωσία θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι ανάγκη η ΕΕ να ανταποκριθεί στις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή, οι οποίες δεν είναι κάτι, που αφορά αποκλειστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού, που περιλαμβάνει, την Ελλάδα, τη Συρία, το βόρειο Ιράκ και τη Λιβύη» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια περιοχή ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ, λόγω γειτνίασης, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι, αν η ΕΕ επιθυμεί να έχει το ρόλο της γεωστρατηγικής Ευρώπης, όπως δημόσια διακηρύττουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της, θα πρέπει να το πράξει έγκαιρα μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες.

Σχετικά άρθρα