Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο-Σούκρι για Λιβύη, Συρία, Υεμένη και Αιθιοπία

Τηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο-Σούκρι για Λιβύη, Συρία, Υεμένη και Αιθιοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβύη, Μάικ Πόμπεο, Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, Σάμεχ Σούκρι, Συρία, Υεμένη,

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς επίσης και στη Συρία, στην Υεμένη και στο παλαιστινιακό κυριάρχησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Οι Μάικ Πομπέο και Σάμεχ Σούκρι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του Καΐρου για την επίτευξη σταθερότητας καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών έθεσε επίσης τις εξελίξεις στο Μεγάλο Φράγμα της Αιθιοπίας, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που παρατηρείται στις πρόσφατες συνομιλίες, και το οποίο οφείλεται –κατά την άποψη του κ. Σάμεχ Σούκρι– στην «αδιαλλαξία της Αιθιοπίας».

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους και τον συντονισμό τους κατά την προσεχή περίοδο για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα