Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο χάρτης «οριοθέτησης» ΑΟΖ Τουρκίας-Γάζας – Να τον διαψεύσει η Παλαιστινιακή Αρχή

Αυτός είναι ο χάρτης «οριοθέτησης» ΑΟΖ Τουρκίας-Γάζας – Να τον διαψεύσει η Παλαιστινιακή Αρχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστινιακή Πρεσβεία, Παλαιστίνιοι, Τουρκία,

Ο χάρτης που δημοσιεύουμε δείχνει το σχέδιο για «οριοθέτηση» ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Γάζας (Παλαιστίνης). Είναι «ευθυγραμμισμένος» στο «μοντέλο» της άκυρης και έκνομης συμφωνίας της Τουρκίας με το καθεστώς του Σαράτζ στη Λιβύη.

Η Τουρκία «αρπάζει» ΑΟΖ από το Ισραήλ, που τη «δίνει» στους Παλαιστίνιους, αλλά «ανταμείβει» το Ισραήλ με μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.

Ότι το Ισραήλ έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ του με την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια, άρα δεν τίθεται θέμα Ισραήλ, με την ισραηλινή κυβέρνηση επανειλημμένα να δηλώνει την κάθετη καταδίκη της στους τουρκικούς σχεδιασμούς, προφανώς αποτελεί «λεπτομέρεια» που δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως το τουρκικό καθεστώς.

Ούτε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά.

Εχθές, Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι (που δεν αποτελούν αναγνωρισμένο κράτος) είναι έτοιμοι να διευθετήσουν την ΑΟΖ τους σύμφωνα με τον εικονιζόμενο χάρτη.

Σήμερα, Τρίτη, ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα επιχείρησε να το διαψεύσει, ωστόσο, τα λόγια του δεν έχουν καμία απολύτως βαρύτητα.

Μόνο εάν διαψεύσει ο συνάδελφός του στην Άγκυρα τις δηλώσεις που του αποδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ή κεντρικά η Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα, το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν.

Αλλιώς η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να θεωρήσει την Παλαιστινιακή Αρχή εχθρική δύναμη και να της συμπεριφερθεί αναλόγως.

Για να πάψει ο εμπαιγμός των αχάριστων Παλαιστινίων, η Παλαιστινιακή Αρχή οφείλει να καταγγείλει τον παραπάνω χάρτη και κάθε δήλωση σχετικά με ορισμό ΑΟΖ μεταξύ Γάζας και Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη, οι Παλαιστίνιοι «φίλοι» μας αποδέχονται το «σβήσιμο» της Κύπρου και του Καστελόριζου από τον χάρτη και την αρπαγή ελληνικής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Όσο η Ραμάλα σιγεί δεν υπάρχει καμία ελληνοπαλαιστινιακή φιλία.

Όσο σιγεί η παλαιστινιακή ηγεσία, συμμετέχει ξεκάθαρα σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Προφανώς αυτό θα επιφέρει βαρύτατες συνέπειες εις βάρος των αχάριστων Παλαιστινίων.

Σχετικά άρθρα