Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού… τρέλανε τον δυτικό κόσμο τα «γύρισε» για τον Μαδούρο ο Τραμπ

Αφού… τρέλανε τον δυτικό κόσμο τα «γύρισε» για τον Μαδούρο ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκολας Μαδούρο, Ντόναλντ Τραμπ, Χουάν Γκουάιντο,

Υπαναχώρησε από σχόλιά του πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Νικολάς Μαδούρο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θα το έκανε μόνο για να συζητήσει την αποχώρηση του προέδρου της Βενεζουέλας από το αξίωμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Τραμπ τόνισε πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Μαδούρο, ενώ άφησε να εννοηθεί πως έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος άλλαξε πλεύση τη Δευτέρα.

«Η κυβέρνησή μου ήταν πάντα στην πλευρά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς Μαδούρο!

»Θα συναντούσα τον Μαδούρο μόνο για να συζητήσω ένα πράγμα: μια ειρηνική έξοδο από την εξουσία!» έγραψε σε tweet του ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε στο Axios την Παρασκευή ότι ήταν ανοιχτός σε μια συνάντηση, μια κίνηση που θα ανέτρεπε την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησής του, που έχει στόχο να απομακρύνει από την εξουσία τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Ίσως θα το σκεφτόμουν… Ο Μαδούρο θα ήθελε να συναντηθούμε.

»Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις» είπε ο Τραμπ.

«Για την ώρα, έχω απορρίψει» το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση».

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ανοιχτός το 2018 να συναντήσει τον Μαδούρο, ο οποίος είχε επίσης είχε κάνει προσεγγίσεις για συνομιλίες, αλλά τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντ’ αυτού αύξησαν την πίεση.

Οι δηλώσεις του μεγιστάνα προέδρου στον ειδησεογραφικό ιστότοπο είναι πιθανόν το πιο ξεκάθαρο σημάδι για μια αυξανόμενη απογοήτευση – όπως χαρακτηρίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε ιδιωτικές συνομιλίες – για την αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να εκδιώξει τον Μαδούρο από την εξουσία μέσω κυρώσεων και διπλωματίας.

Σχετικά άρθρα