Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμακώνεται η τουρκική εισβολή ενάντια στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ – Την Τουρκία υποστηρίζει το Ιράν

Κλιμακώνεται η τουρκική εισβολή ενάντια στους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ – Την Τουρκία υποστηρίζει το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νύχια της Τίγρης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Τουρκία,

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ στα πλαίσια της στρατιωτικής επιχείρισης που διεξάγει με στόχο τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Με άλλα λόγια, κλιμακώνεται και ενισχύεται η τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν με πρόσχημα την καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει Τούρκους κομάντος να προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στην τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ.

Η ιρακινή κυβέρνηση έχει ήδη αντιδράσει στην τουρκική στρατιωτική παρουσία στην επικράτειά της, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι, την τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν υποστηρίζει το γειτονικό Ιράν, το οποίο επίσης επιθυμεί την εξάλειψη των κουρδικών αντάρτικων δυνάμεων επειδή διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και στο ιρανικό Κουρδιστάν.

Σχετικά άρθρα