Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Σίσι σε Τουρκία και Κατάρ: «Κόκκινη γραμμή» η Κυρηναϊκή – Θα μπούμε στον πόλεμο

Τελεσίγραφο Σίσι σε Τουρκία και Κατάρ: «Κόκκινη γραμμή» η Κυρηναϊκή – Θα μπούμε στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κόκκινη γραμμή η Κυρηναϊκή, επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Μάλιστα ο ίδιος χάραξε την κόκκινη γραμμή στην παραλιακή πόλη Σύρτη και στην επαρχία Τζούφρα, που βρίσκεται νότια της Σύρτης.

«Αυτή η περιοχή είναι κόκκινη γραμμή για την προστασία της αραβικής και αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας», τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος το Σάββατο, σε δηλώσεις του κατά την επιθεώρηση των αιγυπτιακών στρατευμάτων στα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης.

Επιβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη, εξαιτίας της απειλής στα αιγυπτιακά σύνορα, έχει πλέον νομιμοποιηθεί εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών οργανώσεων και μισθοφόρων.

«Εάν ο λαός της Λιβύης ζητήσει από τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει προς υποστήριξη του Λιβυκού Στρατού, τότε είμαστε έτοιμοι», είπε.

«Εάν διατάξουμε τις δυνάμεις μας να προωθηθούν, οι Λίβυοι θα είναι μπροστά αυτών των δυνάμεων.

»Μόνο ο λιβυκός λαός θα υπερασπιστεί τη Λιβύη και εμείς θα τους βοηθήσουμε», σημείωσε.

Έστειλε τελεσίγραφο στην Τουρκία και το Κατάρ, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει καμία απειλή στα δυτικά της σύνορα, λαμβάνοντας υπόψη τον συνεχιζόμενο εξοπλισμό των λιβυκών εξτρεμιστικών πολιτοφυλακών και μισθοφόρων από ορισμένες χώρες.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι όλες οι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι που απειλούν την ασφάλεια της περιοχής πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη και οι ένοπλες πολιτοφυλακές πρέπει να διαλυθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος που αναφέρθηκε στην «κόκκινη γραμμή» στην Κυρηναϊκή ήταν ο διπλωματικός συντάκτης Στέφανος Μυτιληναίος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Kontra πριν δύο εβδομάδες [δείτε εδώ].

Ο πρόεδρος Σίσι πρόσθεσε ακόμα την πρόθεση της Αιγύπτου να εκπαιδεύσει, να εξοπλίσει και να ενδυναμώσει τους γιους και τις κόρες της Λιβύης και τις ευγενείς φυλές να πολεμήσουν για την ελευθερία τους.

Αναπτύσσονται στρατεύματα στην «κόκκινη γραμμή»

Παράλληλα, όλο το Σάββατο, στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, αναπτύσσονταν κατά μήκος της κόκκινης γραμμής Σύρτης – Τζούφρα. Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τανκς, τεθωρακισμένα, εξοπλισμένα ημιφορτηγά και πεζικό.

Οι Άραβες γνωρίζουν ότι στο λιβυκό πεδίο θα κριθεί η αραβική ελευθερία που απειλείται από τον νεο-οθωμανισμό και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι Άραβες σύμμαχοι της Ελλάδας δηλώνουν αποφασισμένοι για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Σχετικά άρθρα